Kandidati Debreshi akuza KQZ-së: “Na keni diskriminuar”

Kandidati Debreshi akuza KQZ-së: “Na keni diskriminuar”

Aksident rrugor në Turqi, raportohet për 16 viktima dhe 21 të plagosur
Minimumi jetik si lëkura e Shagrenit!
INSTAT – në 6 muajt e fundit aksidentet rrugore u rritën me 32.9%

Elton Debreshi, minatori nga Bulqiza, që kandidoi në zgjedhjet e përgjithshme sii pavarurpër qarkun e Dibrës, nuk arriti të realizonte objektivin e tij në votimet e 25 prillit. Por duket se edhe pse e ka humbur betejën me votën, beson se do të fitojë një tjetër betejë të sapo nisur, këtë herë ligjore.

I ndihmuar edhe nga organizataDrejtësi Sociale” ai ka nisur një ankesë në Zyrën e Komisionerit pëMbrojtjen nga Diskriminimi. Sipas tij, Komisioini Qendror i Zgjedhjeve, ndryshe nga sa e kishte pëdetyrë, nuk ka përgatitur asnjë spot në të cilin të shpjegonte se si duhet të votohet për një kandidat të propozuar nga zgjedhësit.

Sipas përfaqësuesit tëDrejtësi Socialedhe avokatit të Debreshit, Gentian Sejrani, referuar numrit të lartë të votave, të pavlefshme, në qarkun Dibër, ku një pjese e konsiderueshme e tyre kane qenë për z. Elton Debreshi, mungesa e një spoti në lidhje me mënyrëe votimit për 5 kandidatët e propozuar nga zgjedhësit, është trajtim i pabarabartë nga ana e Komisionit Qendror Zgjedhor midis subjekteve zgjedhore partitë politike, koalicione  dhe kandidatëve të propozuar nga zgjedhësit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0