“Ka 7 ditë që plehrat rrinë aty. U bë mjegull në lagje. U bënë fëmijët astmatikë”

“Ka 7 ditë që plehrat rrinë aty. U bë mjegull në lagje. U bënë fëmijët astmatikë”

Dita nis me kthjellime, temperaturat ulen, parashikimi i motit për sot
Drejtësia austriake rifut “shaminë” në shkolla ndërkohë që Kosova merr vendimin e kundërt
Mosha e tretë të vetmuar dhe pa kujdes social….

Sequence 03.Still007Landfilli i Bashkisë së Librazhdit është improvizuar në shtratin e një përroi. Aty grumbullohen mbetjet urbane të bashkisë jashtë çdo kriteri mjedisor dhe fare pranë qytetit. Sa herë ka reshje, këto mbetje shkojnë drejt Lumit Shkumbin, duke bërë që situata të përkeqësohet edhe më tej.

Sikur të mos mjaftonte e gjithë kjo, prej disa ditësh mbetjeve u është vënë flaka, duke bërë që tymi dhe ndotja të përfshijnë të gjithë Librazhdin.

“Ka 7 ditë që plehrat rrinë aty. U bë mjegull në lagje. U bënë fëmijët astmatikë”, thonë banorët.

Në përrua, Bashkia e Librazhdit ka grumbulluar mbetjet për vite me radhë. Kohët e fundit, me vendim të Këshillit Bashkiak, mbetjet duhet të dërgohen në incineratorin e Elbasanit, por banorët kanë dyshime se një vendim i tillë nuk zbatohet dhe mbetjet vazhdojnë të hidhen në të njëjtin vend.

Sequence 03.Still004Sequence 03.Still005Sequence 03.Still005 1Sequence 03.Still007

COMMENTS

WORDPRESS: 0