Itali/ Kujdestarët e të moshuarve pa Green Pass, duhet të largohen nga shtëpia kuasistojnë

Itali/ Kujdestarët e të moshuarve pa Green Pass, duhet të largohen nga shtëpia kuasistojnë

Zbulon vajzën 15 vjeçare me të dashurin dhe i dhunon, përfundojnë në spital
Vajza në koma prej tre javësh rihap sytë falë zërit të Gigi D’Alessio
Bie nga biçikleta, 11-vjeçarja shqiptare në Itali plagoset me sfurk në bark

Nëse kujdestarja nuk ka kartën e Gjelbër “ajo
nuk do të jetë në gjendje të hyjë në vendin e punës” dhe, nëse ajo jeton së bashku, “ajo do të duhet të largohet nga akomodimi”. Kjo mund të lexohet në faqen e publikuar nga qeveria.
Kujdestarëve pa certifikatë “gjithashtu nuk u takon dhoma dhe të tjera përveç pagës”. Në uebfaqen e qeverisë, pra, mbërrijnë sqarimet e dyshimeve të shprehura në lidhje me dekretin që imponon kalimin e Gjelbër në vendin e punës. Dhe një nga pyetjet më të pritura ishte pikërisht ajo që shqetësonte njerëzit e kujdestarëve. Urdhëri e bën shumë të qartë se nëse kujdestarja nuk ka kartën e gjelbër, ajo nuk do të jetë në gjendje të hyjë në vendin e punës. E drejta e personit të asistuar për të qenë në gjendje të përfitojë nga ndihma e nevojshme pa ndërprerje duke iu drejtuar një punëtori tjetër të përshtatshëm mbetet mbizotëruese. Prandaj, familja duhet të punësojë personel tjetër, qoftë edhe përkohësisht. Përveç kësaj, kujdestari pa certifikim do të duhet të largohet nga akomodimi. Gjithashtu shpjegohet se në rast të një covid pozitiv nga kujdestari, kjo e fundit mund të qëndrojë në shtëpinë ku jeton.

COMMENTS

WORDPRESS: 0