Itali/ Familjet rome dëbohen me forcë

Itali/ Familjet rome dëbohen me forcë

52 vit luftë për të jetuar, për tu shkolluar dhe për t`ja dalë mbanë me dinjitet.
B(l)eta punëtore akuzohet nga dembelët.
Ju keni freskinë, forcën, krenarinë, mundësinë për të ndryshuar realitetin. Studentët janë e ardhmja dhe ajo në këtë vend mund të jetë me e bukur nëse merr ngjyrat e tyre, ngjyrat e njerëzve qe e duan Shqipërin

Një dëbim i paligjshëm u zhvillua dje në zonën e del Foro Italico në bashkinë e Romës ndaj një disa anëtarëve të minoritetit rom, të cilët jetonin prej dekadash në banesa të improvizuara. Edhe pse dekreti i Marsit të kaluar i qeverisë Conte pezullonte të gjitha dëbimet deri në Dhjetor të vitit 2020, bashkia e Romës e ka injoruar plotësisht. Kryetarja e bashkisë  Virginia Raggi e publikoi në faqen e saj të facebookut që ndërhyrja u bë për të vendosur “drejtësi sociale”. Por përkundrazi, bashkia nuk i ofroj asnjë zgjidhje alternative strehimi për familjet, duke bërë që shumica e familjeve të iknin natën pasi kishin frikë nga kërcënimet e marra.  Disa aktivistë të drejtave të njeriut vazhdojnë të qëndrojmë pranë familjeve të mbetura në kazermat e vetme të rrënuara duke vazhduar t’u sigurojnë familjeve angazhimin e tyre për mbrojtjen e të drejtave të njeriut.

WhatsApp Image 2020 08 12 at 15.47.02 1 WhatsApp Image 2020 08 12 at 15.47.02 3 WhatsApp Image 2020 08 12 at 15.47.02

Foto nga Daniele Napolitano

COMMENTS

WORDPRESS: 0