Ishëm Plazhi i Gotullës, fshati fantazëm, për dekor filmash horror

Ishëm Plazhi i Gotullës, fshati fantazëm, për dekor filmash horror

Elbasan: Mbyllen tregjet e bagëtive, shkak mungesa e kushteve higjeno-sanitare dhe mos respektimi i kushteve të sigurisë ushqimore.
Dy gra me ngjyrë kanë paditur Fox News, duke pretenduar Diskriminim Racor
Inflacioni kap vlerën rekord 7.1% në shkurt

Në grykderdhje të lumit të Ishmit ndodhet plazhi i Gotullës , i cili eshtë një plazh që ka mbetur jashtë vëmendjes së autoriteteve shtetërore . Dikur shumë i preferuar si plazh sot Gotulla shtrihet në një bregdet të ndotur masivisht nga prurjet e lumit Ishëm nga Tirana dhe zonat e pellgut ku shtegton ky lum ,deri në derdhjen e bregdetit Adriatik në afërsi të Ishmit . Për të hyrë në këtë plazh duhet të kalosh mbi një urë të drunjtë ,sin në vendet Afrikane  dhe ura e bllokuar me një derë si të një stani dhish,më tej rruga është gjithë baltë ,thuajse e pakalueshme.Në bregdet ka derdhje të inerteve plastike deri në mbetje spitalore ,të cilat mund të shërbejnë si burim infeksionesh . Është një plazh i shkretë ,ku dhe kasollet e peshkimit të kalbura dhe të rrënuara duken si objekte filmash tragjikë të së kaluarës . Një plazh i virgjër ku nuk mungon asgjë për një plazh të bukur ,por tashmë nën moskujdesjen e institucioneve  shtetërore ,është kthyer në shkretëtirë pasi nuk shkelet nga asnjë këmbë njeriu . Disa kilometra nga bregdeti aq tërheqës ,në vend që të ishte ndërhyrë tashmë ,nuk ka asnjë pushues. I lënë në mëshirën e plehrave lundruese që e kanë pushtuar ,këtu nuk ka asnjë lloj investimi nga institucionet përgjegjëse . Aty jetojnë tashmë vetëm kope lopësh ,që edhe qumshtin që japin mund të dyshohet që është i kontaminuar . Plazhi i bukur i dikurshëm i Gotullës që më parë frekuentohej nga banorët nga Fushë Kruja,Mamurrasi, Thumana dhe fshatrat përreth  ,sot duket si një fshat fantazmash . Nga ky rajon bregdetar ka patur vetëm lajmë për kultivimin e kanabisit dhe ndotje masive . Gotulla turistike  mund të quhet” zona jetime”,që lëngon nga diferenca  zyrtare e shtetit vetëm 30 km larg Tiranës.

COMMENTS

WORDPRESS: 0