INSTAT: Shqiptarët e gjejnë vetë punën, norma më e lartë e vetëpunësimit

Elbasan/ Biznes mjaft interesant që jo çdo kujt i shkon në mendje .
Helmim në fasoneri në Durrës: 16 gra të dëmtuara
Bashkim familjar në Angli ? Ja, çfarë vendosi Gjykata e Lartë.

Image result for punesimi

Në mungesë të alternativave të tjera të punësimit, shqipëtarët kanë gjetur shpëtim te vetëpunësimi,duke shënuar dhe normën më të lartë të vetëpunësimit ne Europë. Sipas një veprimi paraprak,instat përllogarit se normat e të vetëpunësuarve në vend për 2018 është 34 %, per grupmoshën mbi 15 vjeç. Në krahasimin me mesataren e BE-së,Shqipëria ka një normë 2.4 herë më të lartë edhe në raport me vendet e rajonit Shqipëria ka një normë më të lartë të vetëpunësimit në rajon. Pas Shqipërisë renditet Kosova,ku norma e vetëpunësimit ndaj totalit të të vetëpunësuarve sipas agjensisë së statistikave të Kosovës për vitin 2017,përllogaritet 23.5 %. Profesionet më të preferuara të vetëpunësimit të shqipëtarëve janë tregtimi në rrugë dhe në markete, kamarier, berber, rrobaqepës dhe disa profesione të tjera,si ndërtim dhe bujqësi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0