Instagram, Facebook dhe WhatsApp bllokohen: për orë të tëra të paarritshme për shkak të një ruteri | Zuckerberg kerkon falje

Instagram, Facebook dhe WhatsApp bllokohen: për orë të tëra të paarritshme për shkak të një ruteri | Zuckerberg kerkon falje

Dita ndërkombëtare e fëmijëve jetim/ Bushati: Prioritet i Qeverisë shqiptare
“Thuaja emrin”/ Elbasan, Marshim për vrasjen makabër të Liljana Buzos dhe të të gjitha grave të rëna nga dora e bashkëshortëve të tyre
Bashkia Tiranë/ Shtohet me 100 numri i policëve bashkiake. A është i nevojshëm ?

Instagram, Facebook dhe WhatsApp bllokohen: për orë të tëra të paarritshme për shkak të një ruteri | Zuckerberg kerkon falje
Kulmi i raporteve duke filluar nga ora 17:30. Ishte ndërprerja më e keqe e shërbimit në historinë e tyre
WhatsApp, Facebook, Instagram dhe Messenger, infrastruktura sociale e ekosistemit të Mark Zuckerberg, ishin jashtë mundësive për disa orë. Në faqen downdetector.com, e cila raporton efikasitetet e platformave të internetit, duke filluar nga ora 5:30 pasdite, mbërritën raporte nga e gjithë bota, kryesisht në lidhje me sitin dhe, në një masë më të vogël, me aplikacionin. Mbrëmjen e vonë të së hënës ata filluan të punojnë përsëri ngadalë.
Kjo është ndërprerja më e keqe e gjigantit të mediave sociale. Shërbimi i fundit i keq që kishte prekur tre aplikacionet daton në 19 Mars dhe ai që ishte ende para 3 Korrikut 2019. Marsi i fundit zgjati vetëm 45 minuta.
Përdoruesit kanë raportuar probleme me hyrjen në aplikacione, por edhe lidhjen me serverin dhe ngarkimin e përmbajtjes. Ashtu si të gjitha kohët kur ka ndërprerje, ironia e përdoruesve u lëshua në Twitter. Hashtags #whatsappdown, #instagramdown, #facebookdown gjithashtu kanë filluar.

Facebook: “Faji qëndron tek një ruter” – “Ndërprerja mbarëbotërore që prek Facebook dhe aplikacionet e tij Instagram dhe WhatsApp u shkaktua nga ndryshimet në konfigurimin e ruterave që koordinojnë trafikun e rrjetit midis qendrave të tij të të dhënave.” Ndërprerja e trafikut të rrjetit ka pasur një efekt ne renie në mënyrën se si komunikojnë qendrat tona të të dhënave, duke bllokuar shërbimet tona, ”tha nënkryetari i Infrastrukturës i Facebook Santosh Janardhan në një postim.

COMMENTS

WORDPRESS: 0