Greqi/ Braktis fëmijën në jetimore, nuk kishte para për të paguar faturat e energjisë dhe ujit

Greqi/ Braktis fëmijën në jetimore, nuk kishte para për të paguar faturat e energjisë dhe ujit

Të gjithë drejt pediatrisë, ambulancat nuk punojnë…
Aktivistet rom dhe egjiptian ndikuan në vendimin e qeverisë për pagën e punonjësve informalë.
Kushtet e vështira të motit shtyjnë lundrimet në portin e Durrësit, lajmërohen pasagjerët

Me borxhe ndaj pagesës të energjisë elektrike, 48-vjeçarja nga Nea Jonia “braktisi” fëmijën e saj 9-vjeçar në Shtëpinë e Fëmijës në qytetin e Volos, pasi nuk e përballonte dot jetesën.

 

Nëntë vjeçarja që ndoqi mësimet në Shkollën Speciale i nënshtrohet transfuzionit të gjakut çdo 20 ditë dhe jetonte në shtëpinë e saj pa energji elektrike dhe ujë, ndërsa shumë herë i mungonte edhe ushqimi. Nëna 48-vjeçare është shfaqur një ditë në Pronoia dhe i ka thënë… “Unë ju jap fëmijën derisa të qëndroj në këmbë. Nuk mund ta jetoj”. Vogëlushja ka nisur menjëherë procedurat dhe me urdhër të prokurorit është dorëzuar në Shtëpinë e Fëmijës. E vogla qau pandërprerë për 15 ditë dhe u qetësua vetëm kur pa sërish nënën e saj.

 

“Si mund të jetonte fëmija, pa rrymë, pa ujë, pa ushqim. Pas vdekjes së babait të saj tre vjet më parë, ajo flinte me mua. Më duhej ta njoftoja se po e lija për të mirën e saj dhe se së shpejti do të ishim sërish bashkë. Prej atëherë kanë kaluar gjashtë muaj dhe fëmija mbetet në institucion”, ka thënë ajo për “gegonota.news”. Rrobaqepja 48-vjeçare humbi bashkëshortin e saj tre vjet më parë nga pneumonia. Kushtet e punës i krijuan problem shëndetësor. Gjendja e tyre financiare ishte jashtëzakonisht e vështirë, por pas vdekjes së bashkëshortit pati një kolaps. Një vit para vdekjes së tij, edhe fëmija u sëmur. 48-vjeçarja nuk ka asnjë ndihmë financiare nga të afërmit e saj.

 

“Babai im mund të ndihmonte, por ai nuk dëshiron. Ai kurrë nuk e miratoi jetesën time, burrin tim dhe marrëdhënia jonë u ndërpre. Ai ka një jetë të re dhe ne nuk përshtatemi me të, megjithëse ka trashëguar shumë nga ish-bashkëshortja. Në të njëjtën mënyrë sillet me motrën e tij. Kështu kudo pashë një rrugë pa krye. Një ditë thashë që fëmija im nuk do të vdiste dhe kështu u ngrita në mëngjes, e putha dhe shkova në Pronoia. Nuk mund të jetojë fëmija, ajo do të vdesë. Nuk kam ushqim, rrymë elektrike dhe ujë. Kisha dhimbje të thella por nuk kishte zgjidhje. Nëse nuk e jepja, në një moment fëmija do ta kalonte. Unë jam një nënë. Më duhej të vendosja nëse ajo do të vdiste pranë meje në situatën në të cilën po jetonim apo nëse do të shpëtohej larg meje”, tha ajo. Nëna e sheh vajzën e saj 9-vjeçare çdo 20 ditë. Ajo e shoqëron atë në spital për transfuzione, ndërsa ajo jeton në shtëpinë e një të afërmi, në një fshat të Thesalisë, gjë që për arsye të dukshme nuk e regjistrojmë. Borxhi ndaj kompanisë se energjisë elektrike është 10.000 euro dhe ndaj ujit 2.650 euro. Që nga viti 2014 asnjë zgjidhje nuk është respektuar dhe borxhi është rritur në qiell. “Mund të punoj si rrobaqepëse në shtëpi dhe njëkohësisht të kujdesem për fëmijën tim. Mund të bëj çdo punë që më duhet. Duhet të jetojmë dhe gjithçka që kërkoj është të punojmë”, përfundoi ajo.

Marrë nga Shekulli.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0