Gratë në Skoci tani kanë të drejtë ligjore për produkte falas për menstruacionet

Gratë në Skoci tani kanë të drejtë ligjore për produkte falas për menstruacionet

Njoftim nga DPT mbi individët e paregjistruar që japin ambiente me qera.
Durrës: Mungesa e infrastrukturës, banorët kërkojnë masa urgjente
Drejtësia Penale efektive ndaj të miturve në nevojë/ Tre të mitur egjiptianë pritet të gjykohen për vjedhje të mbetjeve me vlerë 5 mijë lekë

Produktet menstruale, duke përfshirë tamponët dhe pecetat menstruale( lines), do të vihen në dispozicion pa pagesë në objektet publike në Skoci nga e hëna, kur hyri në fuqi ligji i parë i këtij lloji në botë.
Projektligji i produkteve menstruale u miratua njëzëri nga ligjvënësit skocezë në nëntor 2020, duke përfaqësuar një fitore historike për lëvizjen globale kundër varfërisë.

Ligji i ri nënkupton se produktet do të jenë të disponueshme për t’u aksesuar në ndërtesat publike, duke përfshirë shkollat ​​dhe universitetet në të gjithë Skocinë. Do të jetë përgjegjësi e autoriteteve lokale dhe ofruesve të arsimit që të sigurojnë që produktet të jenë në dispozicion pa pagesë.
“Krenar për atë që kemi arritur në Skoci”, shkroi Lennon në Twitter të hënën. “Ne jemi të parët, por nuk do të jemi të fundit”

COMMENTS

WORDPRESS: 0