GOLEM, 500 BANORË PA UJË PREJ 3 MUAJSH

GOLEM, 500 BANORË PA UJË PREJ 3 MUAJSH

LAJM I FUNDIT/ Hidhet nga ballkoni i Infektivit pacienti me COVID-19
​Tërhiqet projektligji i “Strehimit Social”, 70 mijë familje edhe një vit pa strehë
Shtretërit e lumenjëve dhe kanalet kulluese tashmë po kthehen në vend grumbullimi plehrash.

Rreth 500 banorë të fshatit Golem, pjesë e njësisë administrative Rrethina, prej 3 muajsh vuajnë nga mungesa e ujit të pijshëm në këtë zonë. Banorët bëjnë me dije se për të siguruar ujin , ata detyrohen të blejnë çdo javë nga furnizues ambulant.

Ndër të tjera, papunësia e theksuar në këtë zonë, i vështirëson mundësitë banorëve për të siguruar një bot me ujë që kushton 1000 lek të reja.

Për një familje me 4 anëtar, duhen të paktën 5 bote me ujë. Pothuaj vetëm 3 familje janë të punësuara në shtet, ndërsa pjesa tjetër e banorëve të Golemit përfitojnë ndihmën sociale, mesatarisht 4000 apo 5000 lek të reja në muaj.

Në rrethana të tilla, banorët kanë bërë ankesa pranë institucioneve përgjegjëse për ndërtimin e ujësjellësit, por deri më sot nuk kanë marrë asnjë përgjigje.

COMMENTS

WORDPRESS: 0