Gjuha e urretjes në Media: Aktivistët dhe persona të profileve publike i thonë “Stop” këtij fenomeni

Gjuha e urretjes në Media: Aktivistët dhe persona të profileve publike i thonë “Stop” këtij fenomeni

Rrëfimi i nje qytetari se si përmes mbështetjes dhe ndihmës ligjore fitoi të drejtën e tij.
Miratohet lista emërore të familjeve që do të përfitojnë bonus strehimi për vitin 2019 në qytetin e Elbasanit.
“Me sytë drejt qiellit” : Familjet rome të prekuara nga tërmeti , apel bashkisë Elbasan për ndihmë emergjente

Qendra për Aksion në bashkëpunim me qendrën Treja dhe Lëvizja Rinore Egjiptiane dhe Rome zhvilloi një aktivitet në sajë të ditës ndërkombëtare të  komunitetit Egjiptian. Ky aktivitet u zhvillua në Teatrin Kombëtar në Tiranë  me mbështetjen e Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit  me slloganin “Stop gjuhës Diskriminuese në Media. Qëllimi i këtij takimi shërbeu si “fushatë ndërgjegjësimi”   mbi gjuhën diskriminuese në Media dhe  përmirësimin e situatës aktuale.

Gjatë aktivitetit aktivistë të organizatave të shoqërisë civile dhe të të drejtave të njeriut së bashku me persona të profileve publike përcollën mesazhet e tyre sensibilizuese ndaj këtij fenomemi shqetësues për komunitetin egjiptian. Duhet theksuar se përdorimi i gjuhës diskriminuese në Media kundrejt minoritetit Egjiptian nga persona me profil publik shqetëson këtë minoritet dhe frymëzon përsëritjen e situatave diskriminuese, ndaj duhet një sinkronizim i aktorëve për të pasur rezultat në mposhtjen e gjuhës së urretjes.

COMMENTS

WORDPRESS: 0