Fshati Gollumboç ne Pustec, është njëri nga shtatë fshatrat e kësaj bashkie që vuajnë mungesën e ujit të pijshëm.

Fshati Gollumboç ne Pustec, është njëri nga shtatë fshatrat e kësaj bashkie që vuajnë mungesën e ujit të pijshëm.

Piramidat e Egjiptit u ndërtuan nga alienët/ Plas debati i fortë online
Të gjithë duan të ikin, por çfarë ndodh më pas?
Shqiptarët që duan të ikin nga vendi, çdo muaj kemi rritje të frikshme të numrit të të larguarve.

RFYREY7Fshati Gollumboç ne Pustec, është njëri nga shtatë fshatrat e kësaj bashkie që vuajnë mungesën e ujit të pijshëm. Jo vetem që nuk ka rrjet ujesjellësi, por dhe e vetmja çezmë në mes të fshatit ka një muaj që nuk funksionon. Ato thojnë se në këto

kushte kanë gjetur si alternativë furnizimin me ujë nga liqeni i Prespës,të cilin e marin me pompa nepërmjet investimeve të kryera prej tyre. Madje disa nga zonjat thojnë se ujin e liqenit të Prespës

e përdorin edhe për të pirë,pavarësisht faktit se ne të derdhen ujrat e zeza. Furnizohemi vete me motorrat që kemi vendosur në liqen.Ështe edhe cezma që ka vendosur  bashkia,por ka një muaj që

është prishur dhe akoma nuk e kanë rregulluar. Kemi më shumë se 12 vite që furnizohemi nga uji i liqenit.Per të pirë mbushim nga burimet,por pimë edhe nga uji i liqenit. Nga 9 fshatra të

bashkisë së Pustecit,7 prej tyre Vuajne mungesen e ujit të pijshëm dhe deri më sot nuk shihet asnjë dritë jeshile nga pushteti vendor për të ndryshuar situatën.

COMMENTS

WORDPRESS: 0