Francë: Ndihma për studentët, vakte vetëm një euro

Francë: Ndihma për studentët, vakte vetëm një euro

Dardha nën dëborë …
Një frut i rrallë medicinal po kultivohet në Shqipëri, vlerat e të cilit janë të jashtëzakonshme për kurimin e shumë sëmundjeve dhe problemeve shëndetësore.
Zanati i tezgjahut një dëshirë ku lë të kuptosh se këtu tradita vazhdon…

Ekipi i  restorantit  ‘Le Reflet’ në Paris po ofron një menu të balancuar për studentët në vështirësi ekonomike, dy herë në javë me pjata të përgaditura me përbëres të freskët. Fillimisht, pjatën bazë, gjellën dhe ëmbëlsirë… Të gjitha vetëm një euro.

Presidenti francez Emmanuel Macron u ka premtuar të gjithë studentëve të universitetit dy vakte në ditë për një euro për t’i ndihmuar ata të përballen gjatë mbylljes për shkak të pandemisë.

“Ne jemi një lidhje e vogël, një grimcë rëre. Ishim të vetëdijshëm që kur e nisëm këtë biznes , ne e kuptojmë se ka një kërkesë, dhe kjo mund të nxisë restorante të tjera të fillojnë të njëjtin operacion,” tha  menaxheri I Le Reflet’s, Olivier Vellutini.

Subvencionet marrin formën e një kuponi të cilin studentët mund ta paguajnë nëse ndiejnë nevojën të flasin me një psikolog. Kjo pasohet nga protestat që kërkuan më shumë ndihmë për të trajtuar vetminë dhe problemet financiare.

Emmanuel Macron u premton studentëve një vakt ushqimi të mbyllur dhe një kthim të shpejtë në klasa.

vakt france

Foto e ushqimeve  nga vakete vetem 1 euro qe ofron Le Reflet, Paris, Shkurt 2021

Nastassia Grouchetzky, një studente e vitit të dytë që bën një master në gjeografi në Sorbonne, thotë se ajo me të vërtetë ka ndjerë përfitimin e ofertës.

“Për një kohë të gjatë, për disa muaj ishte vetëm shpërndarje e ushqimit, kështu që ishte për të mbushur frigoriferët dhe dollapët. Dhe kjo ishte hera e parë që hasa në një restorant, pjata kaq të vogla që janë të mira dhe të përgatitura me perime për shembull, Jam e lumtur atje, dhe ka shije të mire, ndryshe nga makaronat dhe orizi, “tha ajo.

Izolimi dhe pasiviteti kanë lënë shumë studentë afër depresionit, sipas psikologëve të universitetit , – kështu që tani për tani nisma të tilla, si një vakt falas janë të mirëpritura.

Burimi Euronews/ Përshtati: Informim.al

COMMENTS

WORDPRESS: 0