“Fotografimi i votës është shkelje e rëndë”, Celibashi: Votuesit të mos joshen nga subjektet politike…

“Fotografimi i votës është shkelje e rëndë”, Celibashi: Votuesit të mos joshen nga subjektet politike…

Skandali në Durrës: Kazanët e mbeturinave “mirëpresin” turistët tek Muzeu Arkeologjik
Studimi i KE: Shqiptarët, më të frikësuarit në Europë se mund të humbasin vendin e punës
Aktivistët kërkojnë qendra rezidenciale për strehimin e personave në situatë rruge

Nga Rrogozhina ku po përsëriten zgjedhjet për kreun e ri të bashkisë, kreu i KQZ Ilirjan Celibashi ka thënë se procesi në përgjithësi po shkon mirë.

Celibashi po ashtu shtoi se fotografimi i votës përbën një shkelje të rëndë të Kodit Zgjedhor, duke u bërë thirrje votuesve që të mos joshen nga subjektet politike.

Ndërkohë një thirrje kishte edhe për dy kandidatët Edison Memolla dhe Shkëlqim Hoxha, që të evitojnë deklaratat me përmbajtje elektorale.

Celibashi: Procesi ka shkuar mire, ka pasur incidente të vogla. Procesi është duke shkuar qetë.

Fotografimi përbën një nga shkeljet më të rënda sa i takon procesit zgjedhor dhe do ta adresojmë, do të marrim të gjithë informacionin e mundshëm. Votuesit t’i shmangen cdo lloj joshje nga subjektet per tu treguar atyre se por ke kane votuar, rrezikojnë shumë.

Kandidatët të evitojnë deklarimet me përmbajtje elektorale.

Kandidatët nuk kanë asnjë arsye ligjore për të shkuar brenda qendrave të votimit. Aty janë vëzhguesit, është media, janë komisionerët. Votimi familjar gjithashtu përbën shkelje. Ky është një problem, sa të kemi mundësi do ta adresojmë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0