Elbasan, shtëpi për qentë e rrugës

“Me aftësi të kufizuar, por jo i paaftë për të punuar”
Përmbarimi/ Sekuestro ndihmës ekonomike. Organizata është e paligjshme.
Çfarë ka ndodhur një vit pas ngjarjes ku nëna ndërroi jetë gjatë lindjes së vajzës.

 

 

 

 

Kafshët endacake dhe transportimi i tyre nga një qytet në tjetrin është kthyer në një problem edhe për qytetarët e Elbasanit.

Ndalimi me ligj i vrasjes së qenve ka vënë në rrezik jo rrallë herë njerëzit, sidomos fëmijët, por përballë këtyre situatave, bashkitë përgjithësisht nuk kanë kapacitete.

Këtë problem në Elbasan po përpiqen ta zgjidhin me një qendër ku bëhet sterilizimi, vaksinimi dhe kujdesi ndaj qenve endacakë.

Një grup pune i kryesuar nga veterinerët e bashkisë bën të mundur kapjen e qenve të rrugës dhe më pas vaksinimin dhe sterilizimin e tyre.

Qendra e ngritur do të shërbejë edhe për strehimin e kafshëve endacake ku në bashkëpunim edhe me shoqatat për mbrojtjen e kafshëve do të bëhet i mundur kujdesi ndaj tyre.

Bashkia e Elbasanit gjithashtu u bën  thirrje qytetarëve të adoptojnë një qen rruge i cili do të jetë i pajisur me kartelë shëndetësore nga specialistët e veterinarisë.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0