Elbasan/ Njoftim pune me preferenca raciale

Elbasan/ Njoftim pune me preferenca raciale

“Gadjo”, projekti shqiptaro-kosovar teatral shtron pyetjen e vështirë, “A jemi ne një popull racist?”
Djali që u bë viral në rrjet!/av. Sejrani: ‘Djali duhet të ishte në shkollë me bashkëmoshatarët e tij, qendrat rezidenciale kanë pasur raste abuzimi!’
Ricikluesit romë dhe egjiptianë mes mbijetesës dhe përballjes me dhunën e diskriminimin – VIDEO

Çdo ditë shohim lajmërime të varura nëpër dyer apo në xhama lokalesh ku kërkohen punëtorë të ndryshëm me specifika që i kërkon lloji i punës. Por në një lokal në qytetin e Elbasanit ka pasur një njoftim ndryshe duke kërkuar një pastruese që duhet të jetë pa ngjyrë. Ky është një diskriminim tejet i hapur kundrejt personave që i përkasin minoritetit Egjiptian dhe atij Rom ku dhe për të punuar si pastruese refuzohen nga punëdhenësit. Ky nuk eshtë i vetmi rast diskriminimi edhe pse është bërë haptazi, pas tij fshihen edhe shumë lajmërime të tjera që edhe pse nuk e shkruajnë në fletë e shprehin në momentin e takimit refuzimin e diskriminimin e tyre.

COMMENTS

WORDPRESS: 0