Elbasan/ Nëna trondit me rrëfimin e saj: “Më iku djali e askush nuk mban përgjegjësi. Mi kanë marrë zemrën…”

Elbasan/ Nëna trondit me rrëfimin e saj: “Më iku djali e askush nuk mban përgjegjësi. Mi kanë marrë zemrën…”

Ndotja nga plastika…
Vlorë/Hajdutët plagosin babë e bir në banesën e tyre
Ndërron jetë kamarieri, i cili u qëllua me thikë

Pasi blen një tufë me lule, këmbët e çojnë drejt varrit të të birit, Spartakut.

Mbushen dy vjet nga humbja e djalit. Dy vjet më parë, Spartak Mazhi vendosi të kryente në një spital privat në Tiranë një ngushtim të stomakut për t’u dobësuar.

Megjithëse doli nga spitali, plaga vazhdonte t’i rridhte. Ndërhyrja u krye nga një mjek grek dhe dy shqiptarë.

Në varëse dhe unazë nëna mban të gdhendur portretin e djalit. Pasi qëndroi për 17 ditë në spital në një gjendje që nuk përmirësohej, vendosin ta dërgojnë në Greqi.

Trupi i djalit iu nënshtrua autopsisë në Spitalin e Korinthit dhe më pas trupi erdhi në Shqipëri në morg, ku u zbulua se në trupin e djalit nuk ndodheshin zemra, truri dhe stomaku.

Instituti i Mjekësisë Ligjore thotë se në këto kushte nuk mund të shprehen për shkakun e vde.kjes së djalit.

Prokurori Petrit Hysa pushoi çështjen. Por, familja e dërgoi atë në gjykatë duke akuzuar mjekët për mjekim të pakujdesshëm dhe manipulim të provave për fshehjen e shkakut të vërtetë të vdekjes. Gjykata e Shkallës së Parë të Tiranës vendosi në fund të majit të urdhërojë prokurorinë të vazhdojë hetimet sipas detyrave të caktuara nga gjykata, të cilat duhet t’i përmbushë në afatin kohor të 6 muajve duke filluar nga 30 maji i 2019.

Bashkëpunëtori i mjekut grek i thirrur për këtë rast në Tiranë me qëllim parandalimin e vde.kjes së djalit, i marrë në pyetje nën betim nga Gjykata e Shkallës së Parë të Korinthit, ku djali humbi jetën shpirt, ka nënvizuar faktin që kjo situatë u shkatua nga qepja jo cilësore e cila është shqyer pas kryerjes së ndërhyrjes në spitalin privat në Tiranë.

Source: Top-Channel

COMMENTS

WORDPRESS: 0