Elbasan/ 28 mësues dhe 8 nxënës të karantinuar

Elbasan/ 28 mësues dhe 8 nxënës të karantinuar

Dëshmia e Preç Zogaj për betejën me Covid-19
Ky është plani i Evropës për t’i rikthyer njerëzit në punë pas Covid-19
Nipi viktimës/ Vdiq nga Covid-19, pa i bërë tamponin

Aktualisht në Elbasan janë në karantinë 28 mësues dhe 8 nxënës, ndërsa një kopsht me mbi 100 fëmijë në qytetin e Peqinit prej javës së kaluar vazhdon të qëndrojë i mbyllur pasi personeli rezultoi i prekur nga Covid 19. Ndërkohë, Gjykata e Rrethit Gjyqësor të Elbasanit pasi qëndroi dy javë e mbyllur, ka nisur punën.

Të raportuar zyrtarisht të prekur nga koronavirusi i rrezikshëm janë nxënës, gjimnazistë e studentë, mësues, oficerë sigurie në shkolla, punonjës policie, infermierë, mjekë, punonjës në call center, punonjës në bashki si dhe në institucione të tjera të rëndësishme të këtij Qarku.

Situata vlerësohet mjaft problematike edhe për shkak se edhe shumë persona janë në pritje të përgjigjes së tamponit. Ambientet e brendshme të lokaleve konstatohet se janë kthyer vatra të përhapjes së virusit pasi janë të tejmbushur me klientë.a

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0