Elbasan: 19 shkolla i sfidojnë temperaturat e ulëta me xhupa, kapuç dhe doreza.

Fëmijet dhe interneti: Ja çfarë thonë statistikat për mbrojtjen e kërcënimeve në internet…
Në Shqipëri është shumë e thjeshtë që fëmijët të blejnë alkool dhe duhan
Në spitalin e Bulqizës shtohet numri i të prekurve me sëmundje profesionale

Në qytetin e Elbasanit janë gjithsej 24 shkolla të ciklit parauniversitar ku vetëm 5 prej tyre janë të pajisura me sisteme ngrohje dhe mësimi zhvillohet normalisht. Në 19 të tjera nxënësit i sfidojnë temperaturat e ulëta me xhupa, kapuç dhe doreza. Edhe më problematike është situata në shkollën e muzikës ku veç mësimit normal, nxënësit duhet të ushtrohen dhe në instrumentet muzikore dhe artet figurative.

Një situatë e tillë nuk ekziston në fshatra, ku përveç disa shkollave me sisteme ngrohje, pjesa tjetër ngrohet me dru zjarri.

Bashkia e Elbasanit thotë se ka përfunduar sistemet e ngrohjes në kopshte dhe çerdhe ndërkohë që për të gjithë pjesën e mbetur të shkollave janë përgatitur projektet dhe presin financim.

Disa prej tyre thotë, Bashkia e Elbasanit kanë 10 vite që qëndrojnë në pritje të financimit nga ministria apo FZHR.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0