Ekspertja Britanika/ Duhen hetuar ndryshimet në ciklin menstrual pas vaksinimit të  Covidit

Ekspertja Britanika/ Duhen hetuar ndryshimet në ciklin menstrual pas vaksinimit të Covidit

Vaksinimi ka ulur ndjeshem numrin e viktimave – Silva Bino
e-Albania/Probleme me regjistrimin e vaksinave
Edhe pse me detyrim, pjesëmarrje e ulët e studentëve në vaksinimin e javës së hapur për to

Një lidhje potenciale midis ndryshimeve në ciklin menstrual pasi të jeni vaksinuar kundër Covid duhet të hetohet, ka shkruar një ekspert në një raport të sapo publikuar. Mijëra gra kanë raportuar ndryshime në periudhat pas pas vaksinimit, të tilla si cikli i tyre që vonohet dhe rrjedha më të rënda ose të papritura. Këto ndryshime nuk janë të listuara si efekte anësore të zakonshme për vaksinimin, por më shumë se 30,000 raporte ishin bërë deri më 2 shtator në Agjencinë Rregullatore të Mjekimeve dhe Produkteve të Kujdesit Shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar (MHRA).Sidoqoftë, shumica e njerëzve raportuan se ndryshimet ishin të përkohshme dhe se periodat e tyre kthehen në normale ciklin vijues. MHRA thekson se të dhënat e saj nuk mbështesin një lidhje midis ndryshimeve në periodat dhe vaksinave Covid, pasi numri i raporteve është i ulët në krahasim me numrin e njerëzve të vaksinuar dhe prevalencën e çrregullimeve menstruale në përgjithësi.

Dr Victoria Male, specialiste e riprodhimit në Imperial College London, tha se mënyra se si mblidhen të dhënat e bën të vështirë përfundimin, por se një lidhje midis ndryshimeve menstruale pas vaksinimit Covid është e besueshme dhe se duhet të hetohet. Në British Medical Journal (BMJ), ajo shkroi se një nga “mësimet” e rëndësishme që doli nga lidhja e mundshme midis vaksinës dhe ndryshimeve të periodave është se “efektet e ndërhyrjeve mjekësore në menstruacionet nuk duhet të jenë të mëvonshme në kërkimet e ardhshme. “Raportet për ndryshimet menstruale pas vaksinimit Covid janë bërë si për mARN ashtu edhe për vaksinat me vektor adenovirus, tha Dr Male.Kjo sugjeron që, nëse ka një lidhje, ka të ngjarë të jetë rezultat i përgjigjes imune ndaj vaksinimit, sesa në një komponent specifik të vaksinës.Gjithashtu, ekziston një studim që tregon ndërprerje menstruale në rreth një të katërtën e grave të infektuara me virusin aktual Covid.Nëse konfirmohet një lidhje midis vaksinimit dhe ndryshimeve menstruale, kjo do t’i lejojë individët që kërkojnë të vaksinohen të planifikojnë paraprakisht për cikle potencialisht të ndryshuara, shkroi Dr Male në editorialin e BMJ.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0