EKONOMIA E KUPËS SË BOTËS

EKONOMIA E KUPËS SË BOTËS

Itali,  Rreth 150 romë në Napoli janë përsëri në rrezik nga dëbimi me forcë dhe të mbetën të pastrehë
TMERR NGA ZJARRET NË GREQI, DYSHOHET SE MES VIKTIMAVE KA DHE SHQIPTARË
Bota po përballet me pandeminë e skllavërisë moderne – Kush po i ndihmon “skllavëruesit”

world cupEKONOMIA E KUPËS SË BOTËS TURNEU QË PO MBAHET KËTË VIT NË RUSI,AJO LUHET NË  11 QYTETE,KU FITUESI KURORËZOHET MË 15 KORRIK

Sipas USA Today, përgatitjet për Kupën e Botës dhe ndërtimet e shumta i kanë kushtuar Rusisë $ 11.8 miliardë,ku 70 % nga këto shpenzime vinë nga fondet publike. Ekipet pjesëmarrëse ne total do të fitojnë 400 milionë dollarë,ku shpërblimi vetëm për pjesëmarrje është $ 8 milion , ndërsa fituesit i ndahen $ 38 milione. Parimisht,FIFA konsideron ofertat për organizimin e Kupës së Botës në vendet ku konsiderojnë lirimin e taksave për vetë shoqatën. Gjermania i ofroi FIFA-s rreth 272 milionë dollarë në përjashtime tatimore ku organizoi Kupën e Botës të vitit 2006. Marrëveshjet krijojnë zona pa taksa për vendet pjesëmarrëse të Kupës së Botërore, me partnerët e korporatave të FIFA-s që përjashtohen nga taksat e te ardhurave dhe shitjeve Historikisht,një kosto e tillë shpesh herë ndodh të jetë e lartë dhe frytet e një turneu të tillë ndodhë të mos kenë jetëgjatësi pas Botërorit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0