Dy gra me ngjyrë kanë paditur Fox News, duke pretenduar Diskriminim Racor

Rusia Legjislacion të ri për punën online – Shqipëria renditet si vend me shkelje të rregullta të të drejtave të punëtorëve
Ambasadori francez: Përkrahim vizat, por ka ca çështje për t’u diskutuar
Palermo -Tik Tok i merr jetën 10-të vjeçares Familjarët ja dhurojnë organet

Fox News, kryetari i së cilës, Roger Ailes, i cili u largua vitin e kaluar, pas një varg kërkesash për ngacmim seksual, po përballet me akuza të reja të diskriminimit.

Në një padi të ngritur të martën në Gjykatën e Lartë të Shtetit në Bronx, dy gratë  me ngjyrë thanë se ishin nënshtruar “ngacmimeve racore” në Fox News, në Departamentin e pagave nga Judith Slatere, Kontrollorja  e  kompanisë .

Dy grate me ngjyrë – Tichaona Brown, menaxhere e pagave, dhe Tabrese Wright, koordinatore e pagave – akuzojnë znj Slater se ka bërë komente të shumta me ngarkesë racore, duke thënë se burrat me ngjyrë rrahin gratë e tyre dhe se njerëzit me ngjyrë duan të dëmtojnë fizikisht njerëzit e bardhë.

Ata gjithashtu thanë se znj Slater pretendonte se punonjësit me ngjyrë i shqiptojnë gabim fjalë të tilla si “nënë”, “baba”, “muaj” dhe “kërko”, dhe se ajo i kërkoi Znj Brown për ti thënë ato fjalë me zë të lartë në një takim. Zonja Wright tha znj Slater e  pyeti atë nëse tre fëmijët e saj ishin të gjithë nga i njëti baba.

Ne jemi të bindur se njerëzit e mirë dhe gratë e Bronx do ta mbajnë Fox si përgjegjës për sjelljen e saj të neveritshme raciste, dhe kjo të kujton epokën e Jim Crow,” avokatët e paditësit, Douglas H.Wigdor dhe Jeanne Christensen të firmës ligjore Wigdor, thanë në një deklaratë. Firma gjithashtu bën me dije se dy punonjës të New York Times janë në pritje të një padie federale kundër saj, duke pretenduar diskriminim moshor, racor dhe  gjinor.

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0