Durrës: Situata në landfillin e Porto Romanos, larg vëmendjes së institucioneve

Durrës: Situata në landfillin e Porto Romanos, larg vëmendjes së institucioneve

Detyrat me qiri/Qindra familje shqiptare në nevojë nuk mund të bëjnë një lidhje të re të energjisë elektrike
Rrëfimi i Robert Ndrenikës: Mos më kryqëzoni pse ndryshova mendje për shembjen e Teatrit
Ndërron jetë kamarieri, i cili u qëllua me thikë

Në këtë periudhë çdo gjë duhet të kishte përfunduar në Porto Romano të Durrësit ,sipas planit të emergjencës,por   në të vërtetë aty asgjë nuk ka ndryshuar ,vetëm hapësira ku derdhen plehrat është zgjeruar . Era e rëndë nga mbeturinat është e padurueshme . Shpresa për një verë më  të pastër është shuar . Spostimi i mbetjeve drejt Tiranës dhe pastrami i zonës gati një vit më parë ,u fol si zgjidhje ,por sot në këtë vend asgjë nuk ka ndryshuar . I shtrirë në një sipërfaqe prej 18 hektarësh ,vendgrumbullimi  vazhdon të zgjerojë kufijtë e tij . Ndalimi i asgjesimit të mbeturinave me anë të djegies në terren të hapur,ka ulur ndotjen e ajrit ,por ka arritur volumin e mbeturinave .Edhe rrethimi i landfillit si masë paraprake për minimizimin e nivelit të ndotjes u bë pjesërisht .Zona e vendgrumbullimit nuk u rrethua plotësisht ashtu si u premtua nga institucionet . Një pjesë e saj është e rrethuar me gardh ,kurse pjesa tjetër mbetet e ekspozuar nga kafshët që hyjnë në brendësi të landfillit apo edhe banorëve të zonës. Për këtë arsye dy muaj më parë ,banorë të zonës dhe studentë të universitetit “Aleksandër Moisiu”,depozituan një kërkesë padi në gjykatën administratine të shkallës së parë ndaj bashkisë së Durrësit . Ata kërkuan marjen e masave konkrete për menaxhimin e ndotjes që shkaktohet nga landfilli . Fusha ka mbi 25 vjet që shfrytëzohet dhe volumi aktual i mbetjeve arrin mbi 550.000 m3.

COMMENTS

WORDPRESS: 0