“Duam rol më aktiv në vendimarrje” Aktivistët komunitarë të Kukësit presin prej kohësh takim me kryetarin e Bashkisë.

“Duam rol më aktiv në vendimarrje” Aktivistët komunitarë të Kukësit presin prej kohësh takim me kryetarin e Bashkisë.

Shqipëria rrezikon të mbetet pa mjekë…
“Minoritetet”, ndryshon projektligji,  tashmë Shqipëria bëhet me 9- të minoritete
Banorët e Astirit / Protesta do të vijojë pa afat, derisa të marrin një përgjigjie nga bashkia dhe institucionet përkatëse.

Sa të vështirë e kanë komunitetet e  zonave të largëta të vendit, të organizohen dhe të luajnë një rol në vendimarrjen e pushtetit lokal për zgjidhjen e problemeve të tyre?

Marrëdhënia mes popullatës dhe vendimarrësve, sidomos kur bëhet fjalë për mënyrën e ndarjes së buxheteve, apo fondeve për projekte të ndryshme, nuk është më e mira e mundëshme. Shpesh, kjo marrëdhënie karakterizonet nga mungesa e transparencës, premtimet e pambajtura e deri edhe në mungesë të theksuar të llogaridhënies.

Organizata “Partner për fëmijët” e mbështetur nga “Lëviz Albania”, prej disa muajsh, po punon me komunitetet e zonave rurale të qarkut të Kukësit për fuqizimin dhe rritjen e aktivizmit dhe rolit të tyre në vendimarrje. Rezultat i kësaj pune është identifikimi i nevojave të tre komuniteteve dhe dërgimi i kërkesës për zgjidhjen e tyre në  Bashkinë e Kukësit. Ndër to mund të përmendim kërkesën e kumunitetit të njësisë administrative të Bushtricës, Bicajt apo Topojanit në lidhje me çështjet e rrugëve, furnizmit me ujë të pijshëm, apo mosfunksionimit  të  kanaleve të ujrave të zeza. Ndër të tjera, anëtarët e këyre komuniteteve kanë këruar edhe  takim me Kryetarin e Bashkisë, Z. Safet Gjici për të diskutuar në lidhje me  problemet e mësipërme si dhe për të qenë pjesë e vendimarrjes, sa i  takon mënyrës së ndarjes së buxhetit për vitin e 2021.

18e394a3 a6eb 4ace be3b d4c5c568a9b9

Ndërsa një pjesë e problemeve  të parashtruara po merr rrugën e zgjidhjes, nga  departamentet përkatëse në Bashki, përfaqësuesit e komuniteteve ende nuk kanë një përgjigje nga kryebashkiaku për takimin e kërkuar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0