DOMEN, SHKOLLA PA DRITA E PA UJË

DOMEN, SHKOLLA PA DRITA E PA UJË

Integrimi në tregun e punës së anëtarëve të komunitetit rom dhe egjiptian nëpërmjet Zyrës së Punës vazhdon të mbetet një sfidë…
Marrin flakë lëndët toksike në “ish-Trikotazhin” e Korçës, vihen në rrezik 10 familje
Nga Belgjika në Greqi, europianët ngrihen kundër rritjes së çmimeve

vlcsnap 2018 09 17 13h45m32s624 696x392Ndërsa viti shkollor nisi zyrtarisht këtë të Hënë në shkollën 9-vjecare të fshatit Domen të njësisë administrative Postribë nxënësit bëjnë mësim jasht cdo lloj kushti higjenik e jashtë parametrave normal mësimor.

Shkolla nuk ka ujë as energji elektrike. Banjot nuk janë në funksion për shkak të mungesës së ujit .

Kjo situatë sipas mësuesit të shkollës është prej dy vitesh.

Ndërkohë edhe për kryetarin e e fshatit një situatë e tillë është e papranueshme saqë nxënësit thotë ai marrin shishe uji me vete nëpër canta.

34 nxënës kanë mbetur në këtë shkollë , ndërsa pjesa tjetër janë larguar drejt Gjermanisë bashkë me familjet e tyre.

Jashtë çdo lloj kushti higjenik në shkollë mungojnë kushtet më elementare ndërsa në njërën prej klasave edhe tavani është duke rënë.

Lyerja e shkollës bëhet nga stafi pedagogjik, por puna vullnetare për mirëmbajtje nuk mjafton pasi kjo godinë që quhet shkollë të mbahet në këmbë duhet ndërhyrja e institucioneve.

COMMENTS

WORDPRESS: 0