Dhuna ndaj mjekut/ Ja si reagojnë qytetarët në rrjetet sociale

Dhuna ndaj mjekut/ Ja si reagojnë qytetarët në rrjetet sociale

“Një shije shumë të keqe dhe një imazh te pariparueshëm”- Politikania Gjermane letër Ramës për përdorimin e të dhënave personale për qëllime elektorale
Bashkia Fier mashtron dhjetëra familje në nevojë për aplikimin mbi programet e përmirësimit të banesave
Lista e këshilltarëve të koalicionit “Bashkë për Fitoren” për bashkinë Elbasan

Gjatë ditës së sotme, policia elbasanit njoftoi se 29-vjeçari me iniciale K.G. ka goditur mjekun e urgjencës me iniciale Sh. K. 55. Në fakt, një lajm që na bën të solidarizohemi me mjekët në këtë kohë që po kalojmë. Por, po ti hedhim një sy komenteve të qytetarëve në rrjetet sociale në lidhje me këtë ngjarje, vëren se shumica e qytetarëve mbështesin veprimin e 29-vjeçarit.

WhatsApp Image 2020 11 21 at 22.49.36 1

Nisur nga këto reagime mund të themi se, qytetarët kanë një ndjesi negative ndaj mjekëve, si pasojë e përvojave individuale. Përvojat e tyre individuale i bëjnë ata të mbështesin një veprim të dhunshëm.

WhatsApp Image 2020 11 21 at 23.00.24

 

Ndërkohë që, ligjvënësi mendoi se ndryshimet e kodit penal në lidhje me dhunën ndaj mjekëve do të parandalonin situate të tilla, por fatkeqësisht situata të tillë po përsëriten.

Në këtë situatë, a nuk do ishte më mirë që Ministria Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale të mendonte krijimin e një platformë onlinë ku qytetarët të raportonin çdo shkelje apo korrupsion të mjekëve,  dhe kjo gjë të vlente si një reagim i qytetarit ndaj mjekut, sepse qytetari në mungesë të një mjeti për të reaguar ndaj sjelljes së padrejtë të mjekut do të përdorë dhunën si mjetë reagimi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0