Dhjetë shenjat që tregojnë tradhëti dhe kohën se duhet të largoheni menjëherë nga një marrëdhënie

Dhjetë shenjat që tregojnë tradhëti dhe kohën se duhet të largoheni menjëherë nga një marrëdhënie

Duhani vret dhe varfëron
Elbasan/ Pastrueset e qytetit japin modelin e tyre të qytetarisë
Pamje të trishta/ Policia franceze “pret ëndrrat” e shqiptarëve, u çan gomonen dhe i shpërndan me spraj

Është ai është thjesht një djalë i “ftohtë” apo po na gënjen në fytyrë? A po ekzagjerohemi kur e interpretojmë gjestin e tij negativisht, apo ai vërtet po e nënvlerëson inteligjencën tonë? Janë disa shenja shqetësuese, në një lidhje apo njohje, që ne i anashkalojmë, jo sepse nuk mundemi, por sepse nuk duam t’i shohim. Por në cilat raste personi përballë nuk është i denjë për besimin tonë?

1.

Kur na thotë se do të telefonojë, nuk e bën. Nëse kjo ndodh rrallë, nuk do të thotë domosdoshmërisht asgjë – mund të jetë, për shembull, që ai po kalon një kohë të vështirë në punë dhe nuk ka qenë në gjendje të jetë konsistent me ne. Por nëse kjo ndodh në mënyrë sistematike, është mirë të na shqetësojë.
2. Ai është vonë në takime ose mund edhe të mos shfaqet fare. Disa janë më të paqëndrueshëm si personazhe, por më e pakta që na ka borxh dikush që na “ngre” sistematikisht është të na telefonojë dhe të na bëjë të ditur se do të vonohen. Përndryshe, mospërputhja sistematike mund të jetë një shenjë e mungesës së respektit dhe interesit.

  1. Ai vendos kur takohemi. Problemi nuk është kur ai dëshiron të dalë me miqtë e tij një natë, por kur vendos të na shohë, për shembull, çdo dy fundjavë ose vetëm gjatë ditëve të javës. Dhe kur, në përgjithësi, ai vendos rregullat se sa shpesh takohemi. Pastaj, mund të mos jemi ne prioriteti i tij, ose ai mund të ketë edhe një marrëdhënie anësore.

  2. Ne nuk dimë pothuajse asgjë personale për të. Edhe nëse nuk është shumë llafazan, është shqetësuese nëse ai ndan me ne informacione bazë, për shembull, për punën e tij, miqtë, të kaluarën ose familjen e tij. Ndoshta ai dëshiron të na mbajë në distancë ose po fsheh diçka të rëndësishme.

  3. Ai nuk tregon interes për jetën tonë. Ai, nga ana tjetër, ndërsa flet shumë për veten e tij, mund të mos pyesë pothuajse asgjë për ne – për shembull, për ditën tonë, për ndjenjat tona, për jetën tonë. Një tjetër shenjë se po mban distancë. Ose se është shumë egoist.

  4. Nuk na ka futur në rrethin e tij shoqëror. Në këtë rast, miqtë e tij mund të mos e dinë që ne ekzistojmë. Ai mund të mos ketë vendosur ende nëse dëshiron të jetë me ne, ose mund të ketë vendosur që ne nuk jemi gjë tjetër veçse një njohje e rastësishme për të.

  5. Ka shumë “shoqe” femra – dhe nuk na e fsheh. Kjo mund të ketë shumë interpretime – nëse marrim parasysh se miqësia platonike midis një gruaje dhe një burri nuk është normë. Ose përpiqet të na bëjë xhelozë për ndonjë arsye, ose na trajton si një tjetër “shoqe”, ndër të tjera, ose na konsideron marrëdhënien e tij “kryesore”, por lë të hapur mundësinë edhe për aventura të tjera dashurie.

  6. Nuk e dimë se ku po shkon dhe çfarë po bën. Ai mund ta ketë të panevojshme të ndajë jetën e tij të përditshme me ne – një shenjë e keqe. Ose fshehja e diçkaje prej nesh – gjithashtu një shenjë e keqe.

  7. Ai kurrë nuk bën plane me ne për të ardhmen. Nuk i referohemi domosdoshmërisht perspektivës së martesës dhe familjes, por edhe planeve për Krishtlindje apo edhe fundjavën e ardhshme. Ndoshta ai nuk e sheh marrëdhënien tonë të qëndrueshme.

  8. Ndjejmë se po bëjmë diçka të gabuar dhe po e “shtyjmë” larg vetes. Kjo është një nga shenjat më shqetësuese: mund të kemi të bëjmë me një person manipulues, toksik, i cili shpejt na atribuon paaftësinë e tij për të kultivuar një marrëdhënie të shëndetshme dhe funksionale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0