Dështon raundi i parë i votimit për zgjedhjen e presidentit të Kosovës

Dështon raundi i parë i votimit për zgjedhjen e presidentit të Kosovës

Skandaloze/ Nxënëset me mbulesë islame po refuzohen të regjistrohen në shkolla publike
Tre vrasje në një muaj, lirohet nga detyra shefi i hetimit në policinë e Elbasanit
Mbetjet urbane në Berat, ndërtimet pa kriter kanë sjellë kaos

Ka dështuar në Kuvendin e Kosovës raundi i parë i votimit për zgjedhjen e presidentit të ri të vendit, ku në garë janë Vjosa Osmani dhe Nasuf Bejtja.

Në sallën e Kuvendit të Kosovës ndodhen 81 deputetë, por vetëm 68 prej tyre morën pjesë në votim.

Sipas Kushtetutës të Kosovës, në dy raundet e para të votimit duhen 80 vota, ndërsa në raundin e tretë, presidenti mund të zgjidhet me shumicën e thjeshtë prej 61 deputetësh, por në votim duhet të marrin pjesë të paktën 80 deputetë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0