Covid – 19  Komuna e Prishtinës  – 8 milionë euro ndihma banorëve e biznesit

Covid – 19 Komuna e Prishtinës – 8 milionë euro ndihma banorëve e biznesit

“Libra falas”/ Nis aksioni i fshirjes, prindërit të irrituar
Kriza ka përfshirë vendin/ Si mund të ringrihet Shqipëria
Sulmi i qenve endacakë: Zgjidhja e bashkisë Lezhë: Shmangni panikun dhe rrini larg

Periudha e vështirë e pandemisë ka nxjerrë në pah, në çdo vend, qasjen që shteti ka ndaj qytetarëve dhe bizneseve të vendit. Ndërkohë që në vendetEvropës Prëndimore janë akorduar shumë paketa të ndihmëfinanciare, për të gjitha shtresat gjatë këtyre muajve të gjatë, Shqipëria është mjaftuar me dy paketa dhe vetënjë ditë më parë Ministrja Spiropali deklaroi në Parlament se nuk do të ketë më tilla, pavarësisht situatave, pasi sipas saj buxheti i shtetit nuk ështësofra e Sudes”,

Jo larg nesh, në Prishtinë duket se Bashkia ka një qasje shumë më humane dhe solidare për banorët e gjithë komunës. Qytetarët e Prishtinës do përfitojnë një ndihmë prej 8 milionë euro për ti bërë ballë sfidave ka sjellë pandemia. nënkryetari i Komunës së Prishtinës, Muhedin Nushi   ka deklaruar  për mediat se kategoritë do përfitojnë nga kjo ndihmë janë personat e infektuar mbi moshën  65-vjeçare. Ata  do të marrin 100 euro ndihmë muaj dhe  3 mijë   do të marrin asistencë sociale 80 euro muaj. Ndërkohë  në lidhje me bizneset, Nushi theksoi  se për to do të akordohet një grant me vlerë 5 milionë euro. Sipas të dhënave të fundit numri I personave të infektuar në Komunën e Prishtinës është 15 mijë. Ndërkohë komuna parashikon edhe ndihmë për familjet në asistencë sociale. Sipas nënkryetarit gjatë pandemisë numri i familjeve që kërkojnë ndihmë sociale është rritur dhe aktualisht janë 3 mijë të tilla. Përveç 80 eurove në muaj ato do të përfitojnë edhe dru pëngrohjeje falas. Një tjetër kategori ëhstë edhe ajo e personave me aftësi ndryshe, të cilët gjithashtu do tëpërfitojnë 80 euro në muaj.

Për nënkryetarin shumë e rëndësishme është edhe ndihma që do t’i ofrohet bizneseve.  Pakoja, ose grantii aprovuar Kuvend ka një vlerë prej 5 mijëeuroshSipas tij, pjesa e madhe e këtyre ndihmave do të shpërndahen deri datën  25 dhjetor

Gjithashtu sa i përket linjave urbanëve falas në Prishtinë ai theksoi: “E kemi marrë vendimin më herët. Kuvendin e Komunës Prishtinës ka qenë një propozim i PDK-, për periudhën 4-mujore deri fund marsit aprovohet kjo masë, pra qytetarët të përdorin urbanët pa pagesë”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0