Çmimi i bulmeti “kap majat” / Në elbasan qytetarët reduktojnë konsumin

Çmimi i bulmeti “kap majat” / Në elbasan qytetarët reduktojnë konsumin

Telefonata për bombë në Gjykatën e Apelit, nën hetim 47-vjeçari me probleme mendore! Policia: Dyshohet se u nxit nga të tjerë
Avokati i Popullit: Të miturit janë dhunuar nga policia dhe janë marë në pyejtje pa praninë e psikologut
104 të arrestuar, sekuestrohen 87 kg kanabis, Policia e Shtetit bën bilancin e javës: Zbardhet grabitja me armë dhe dhunë e të moshuarit në Mallakastër

Çmimet e produkteve të qumështit janë rritur dukshëm. Qumështi, kosi, djathi dhe gjiza po rriten pothuajse çdo ditë. Qytetarët ankohen dhe thonë se po bëhet e padurueshme ndaj kërkojnë ndërhyrjen e organizmave shtetërore. Sipas tyre, këtë periudhë kanë reduktuar në maksimum konsumin e tyre por gjykojnë se kjo nuk është zgjidhje

Në vështirësi janë vënë kryesisht baxhot, të cilat thonë se rënia e prodhimit të qumështit në ferma ka krijuar krizë për djathë. Fabrikat të gjithë sasinë qumështit e kanë shitur si qumësht të përpunuar dhe kos dhe nuk kanë mundur të rezervojë sasitë e nevojshme për të bërë djathë. Që nga koha e prodhimit djathi kërkon se paku 6 muaj stazhonim.

COMMENTS

WORDPRESS: 0