Category: TE ZGJEDHURA

1 2 3 90 10 / 899 POSTS
Ndani përvojën tuaj: Problemet gjatë lindjes së foshnjave

Ndani përvojën tuaj: Problemet gjatë lindjes së foshnjave

Ne duam të dëgjojmë nënat, familjarët dhe miqtë e tyre, të cilët kanë dëshirë të ndajnë me ne përvojën e tyre dhe të na ndihmojnë të investigojmë sh [...]
Punësimi i romëve dhe egjiptianëve – Planet ekzistuese nuk e zgjidhin problemin/ Kuotat dhe një program specifik do të sillnin ndryshimin

Punësimi i romëve dhe egjiptianëve – Planet ekzistuese nuk e zgjidhin problemin/ Kuotat dhe një program specifik do të sillnin ndryshimin

Vazhdon dilema midis stereotipit se nuk e duan punën dhe faktit që nuk punësohen edhe kur regjistrohen të papunë. Puna është një nga komponentët më t [...]
Shoqëria Civile ngre shqetësimin se projektligji, “Për regjiistrimin e   Organizatave Jofitimprurëse”  nuk është konsultuar me grupet e interesit gjatë draftimit nga ministria përgjegjëse

Shoqëria Civile ngre shqetësimin se projektligji, “Për regjiistrimin e Organizatave Jofitimprurëse” nuk është konsultuar me grupet e interesit gjatë draftimit nga ministria përgjegjëse

Projektiligji “Për regjiistrimin e Organizatave Jofitimprurëse” shkaktoi debat ne Komisionin e Ligjeve, për shkak se shoqëria civile nuk ka marë pjes [...]
Drejtësia e mohuar për viktimat e dhunës në familje

Drejtësia e mohuar për viktimat e dhunës në familje

Herën e fundit që Natali* u rrah dhe u nxorr nga shtëpia së bashku me të birin 6 vjeç ishte një ditë e ftohtë në fund të dhjetorit. Gruaja nga Tirana [...]
Korçë, 4 familje jetojnë në kushte të mjerueshme, mbledhin kanaçe për të siguruar ushqim

Korçë, 4 familje jetojnë në kushte të mjerueshme, mbledhin kanaçe për të siguruar ushqim

Prej më shumë se 25 vitesh 4 familje në qytetin e Korçës jetojnë me të ardhura minimale, të cilat I sigurojnë prej shitjes së kanaçeve. Banesat në të [...]
Katastrofa në Teksas / Çifti shqiptar shërben 500 vakte falas

Katastrofa në Teksas / Çifti shqiptar shërben 500 vakte falas

Në kohën kur Shtetet e Bashkuara po ballafaqohen me valën e të ftohtit dhe në veçanti Teksasi, ku miliona njerëz kanë mbetur pa energji elektrike dhe [...]
Përsëri probleme me mësimin online për komunitetin rom

Përsëri probleme me mësimin online për komunitetin rom

Mbyllja e shkollave gjatë kësaj jave, ka vënë në vështirësi të gjithë nxënësit dhe sidomos në zonat rurale të Kukësit, të cilët nuk kanë akses në inte [...]
Mësimi online, një dështim për komunitetin rom

Mësimi online, një dështim për komunitetin rom

Në një kohë të tillë pandemie, rutina e secilit prej nesh ka marrë një tjetër rrjedhë. I tillë është edhe procesi mësimor, ku mesa duket do të duhet n [...]
Banorët e “5 majit” protestë për shembjen e banesave: Nuk jemi dakord me vlerësimin e bashkisë

Banorët e “5 majit” protestë për shembjen e banesave: Nuk jemi dakord me vlerësimin e bashkisë

Disa banorët të lagjes “5 maji” në kryeqytet kanë dalë në protestë këtë të enjte lidhur me shembjen e shtëpive të tyre në kuadër të rindërtimit. Ata [...]
Indeksi i Demokracisë/ Ja përse Shqipëria ka një “demokraci me probleme”

Indeksi i Demokracisë/ Ja përse Shqipëria ka një “demokraci me probleme”

Revista e njohur “The Economist”tregon se Shqipëria ka bërë përmirësime në Indeksin e Demokracisë. Për herë të parë, vendi ynë hyri në grupin e vendev [...]
1 2 3 90 10 / 899 POSTS