Category: INTERVISTA

1 2 3 13 10 / 122 POSTS
Romët në fokus: ‘Eleni’: martesat e fëmijëve

Romët në fokus: ‘Eleni’: martesat e fëmijëve

“Vajzën e kemi martuar me djalin e tyre, meqë ishin dakord çifti”, thotë burri, i cili nuk mund të jetë më tepër se dyzet vjeç. E takoj në rastin e fa [...]
Fëmijë pa shtetësi: Sfidat e prindërve romë në aksesin e shërbimeve

Fëmijë pa shtetësi: Sfidat e prindërve romë në aksesin e shërbimeve

Në Shqipëri, aksesi në të drejtat sociale, shëndetësore dhe arsimore është i lidhur pazgjidhshmërisht me regjistrimin civil të shtetasve – por shumë f [...]
Dita kundër dhunës ndaj grave/avokati: ‘Ka pengesa në zbatimin e plotë të ligjit’

Dita kundër dhunës ndaj grave/avokati: ‘Ka pengesa në zbatimin e plotë të ligjit’

Dhuna me bazë gjinore në shoqërinë shqiptare trondit opinionin publik kohë pas kohe, ku gratë edhe pasi marrin vendime pozitive nga gjykata dhe janë t [...]
Elbasan/Aksidenti në lagjen ‘5 maji’, banorët e alarmuar në protestë, po rrezikohet jeta e fëmijëve

Elbasan/Aksidenti në lagjen ‘5 maji’, banorët e alarmuar në protestë, po rrezikohet jeta e fëmijëve

Pas aksidentit të regjistruar pasditen e së mërkurës në lagjen “5 maji”, ku një mjet përplasi një fëmijë 4 vjeç teksa po kalonte rrugën, komuniteti i [...]
“Protestë ekonomike” , vazhdon tubimi në Elbasan

“Protestë ekonomike” , vazhdon tubimi në Elbasan

IMG_3401 Sikurse është lajmëruar për organizimin e protestës në Elbasan,të shumtë janë qytetarët që iu janë bashkuar kësaj të fundit. Një protestë [...]
A janë të përballueshme panelet diellore për të gjitha shtresat e shoqërisë?

A janë të përballueshme panelet diellore për të gjitha shtresat e shoqërisë?

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar sëfundmi se qeveria shqiptare do të ndihmojë familjet dhe fabrikat që të investojnë në panele diellore, si një mëny [...]
Problemet me aksesin në e-albania/ Qytetarët kërkojnë shërbime edhe fizikisht

Problemet me aksesin në e-albania/ Qytetarët kërkojnë shërbime edhe fizikisht

Shërbimet nëpërmjet platformës e-albania në vendin tonë kanë sjellur sa lehtësira për disa qytetarë, po aq vështirësi për të tjerë që  nuk kanë aftësi [...]
Fëmijët rom dhe egjiptian midis kushteve të jetesës dhe dëshirës për të ndjekur arsimin

Fëmijët rom dhe egjiptian midis kushteve të jetesës dhe dëshirës për të ndjekur arsimin

Jeta e vështirë e komunitetit rom dhe egjiptian i ka detyruar kryefamiljarët të marrin shumë vendime të vështira jo vetëm për veten e tyre por sidomos [...]
Protestë/ Thirrje institucioneve, më shumë vëmendje ndaj fëmijëve

Protestë/ Thirrje institucioneve, më shumë vëmendje ndaj fëmijëve

"Mbroni fëmijët nga abuzimi", "Denonco dhunën në shkolla", "Heshtja përballë dhunës është krim" Kanë qenë këto sloganet dhe thirrjet e sotme të protes [...]
Rikthimi i Adele pas divorcit” Fillova të mendoj për veten time”

Rikthimi i Adele pas divorcit” Fillova të mendoj për veten time”

Eshtë intervista e parë në 5 vjet dhe Adele flet për veten në 360 gradë. Ajo e bën atë në "Vogue Uk" e cila i kushton asaj kopertinën në të cilën spik [...]
1 2 3 13 10 / 122 POSTS