Category: SOCIALE

1 80 81 82 83 820 / 823 POSTS

Përmbarimi/ Sekuestro ndihmës ekonomike. Organizata është e paligjshme.

Miranda Toska, nënë e tre vajzave është përballur këto ditë me një vendim të Përmbarimit që e lë atë dhe vajzat e saj në mëshirë të fatit. 10 vjet më [...]

Ndryshon ligji i strehimit/ Ja programet sociale që përfshihen

Strehimi është sot një nga problemet më të mëdha sociale, veçanërisht për familjet në nevojë. Ligji në fuqi i Strehimit Social ofron disa programe, [...]

Mënyrat e gabuara për mbrojtjen e fëmijëve nga abuzuesit

Nga  Michelle Stevens Ishte vera e vitit 2015 dhe fëmija im ishte duke shkuar në kamp rreth 3.000 milje larg dhe ishte hera e tij e parë që udh [...]

​Ligji për Minoritetet/ Njohja zyrtare e komunitetit egjiptian

Komuniteti egjiptian në Shqipëri nuk njihej si minoritet ligjërisht deri më sot, këtë të drejtë e gëzonin vetëm disa komunitete të tjera në vend. Pr [...]

Që 14-vjeç isha e detyruar të punoja për të ndihmuar familjen që të ushqehej.

Fatkeqësisht “Varfëria” mbetet një plagë e shoqërisë shqiptare.Kësaj here ajo ka trokitur në dyert e emisionit “E diela Shqiptare në rubrikën “Ka nj [...]

8 Prill, Dita Nderkombetare e Romeve!

Gjate aktivitetit te sotem ku aktivistet e LRER -se prezantuan dokumentarin "Kuadrate Bardhe e Zi", nje galeri fotosh si dhe percollen mesazhe institu [...]
A po zbatohen vendimet e komisionerit për mbrojtjen nga diskriminimi?

A po zbatohen vendimet e komisionerit për mbrojtjen nga diskriminimi?

Sot në Qendrën e Re të Informimit Evropian Aktivistët e “Lëvizja Rinore Egjiptiane dhe Rome” në bashkëpunim me Aktivistwt e Tiranws dhe qendra Treja z [...]

Dy gra me ngjyrë kanë paditur Fox News, duke pretenduar Diskriminim Racor

Fox News, kryetari i së cilës, Roger Ailes, i cili u largua vitin e kaluar, pas një varg kërkesash për ngacmim seksual, po përballet me akuza të r [...]

Vajzës së vogël i ngec dora te dera e urbanit, shoferi nuk ndalon se vogëlushja është rome

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur  në Tiranë ku një vajzë e vogël e komunitetit rom i ka ngecur dora tek dera e urbanit dhe shoferi jo vetëm që nuk e [...]

Ekspertja e OKB-së bën thirrje për veprim urgjent mbi ruajtjen e progresit për mbrojtjen e të drejtave të pakicave.

Një eksperte e Kombeve të Bashkuara ka bërë thirrje për garanci të shpejtë për të ruajtur arritjet dhe përparimet në fushën e mbrojtjes së të drej [...]
1 80 81 82 83 820 / 823 POSTS