Category: SOCIALE

1 2 3 68 10 / 678 POSTS
Lindja e foshnjave është shpesh traumatike në Ballkan, por pak gra kërkojnë drejtësi

Lindja e foshnjave është shpesh traumatike në Ballkan, por pak gra kërkojnë drejtësi

Qindra gra treguan për BIRN dhunën, abuzimin verbal dhe neglizhencën e përjetuar gjatë lindjes së fëmijëve në Europën Qendrore dhe Lindore. Por shumë [...]
E-albania/ Pas zgjedhjeve bllokohen aplikimet për Agjencinë Shtetërore të Kadastrës

E-albania/ Pas zgjedhjeve bllokohen aplikimet për Agjencinë Shtetërore të Kadastrës

Rubrika “Kërkesë për Legalizim të Ndërtimit pa Leje”  në portalin e-Albania është e paaksesueshme për një periudhë të pacaktuar kohe. Çështja e lega [...]
Përhapja e të dhënave personale tek patronazhistët/Organizata “GUXO” padit sot në SPAK Partinë Socialiste

Përhapja e të dhënave personale tek patronazhistët/Organizata “GUXO” padit sot në SPAK Partinë Socialiste

Pak muaj pas zgjedhjeve të Prill 2021 paditet Partia Socialiste për çështjen e patronazhistëve. 162 qytetarë të Qarkut të Tiranës, të përfaqësuar nga [...]
Siguria në punë – fitorja e parë ligjore për 5 të dëmtuar nga OSHE-ja

Siguria në punë – fitorja e parë ligjore për 5 të dëmtuar nga OSHE-ja

Kompania publike e shpërndarjes së energjisë elektrike është shpallur fajtore për shkaktim dëmi në të paktën 5 padi civile dhe duhet të paguajë dëmshp [...]
Avokati i Popullit – Ja sa duhet të jetë minimumi jetik në Shqipëri. Jeni dakort?

Avokati i Popullit – Ja sa duhet të jetë minimumi jetik në Shqipëri. Jeni dakort?

Avokati I Popullit ka prezantuar një draft ku propozohet se sa duhet të jetë minimumi jetik në Shqipëri. Sipas studimit të Avokatit të Popullit, mini [...]
Rrethi vicioz i përdoruesve të drogës mes komunitetit Rom dhe Egjiptian

Rrethi vicioz i përdoruesve të drogës mes komunitetit Rom dhe Egjiptian

Përdorimi dhe varësia ndaj drogës ka marrë përmasa shqetësuese mes komunitetit Rom dhe Egjiptian në Shqipëri, të cilët përballen veç problemeve ekonom [...]
Vazhdon dhuna e Policisë Bashkiake ndaj tregtarëve ambulantë, nuk kursehen as më të moshuarit

Vazhdon dhuna e Policisë Bashkiake ndaj tregtarëve ambulantë, nuk kursehen as më të moshuarit

Shitësit ambulantë janë përballur sërish me dhunën e policisë bashkiake. Të martën ishte një  i moshuar, të cilin e shtrinë për tokë dhe i flakën bast [...]
Në Tiranë protestohet kundër vdekjes së një qytetari rom nga dhuna policore

Në Tiranë protestohet kundër vdekjes së një qytetari rom nga dhuna policore

Aktivistë të komunitetit rom dhe përfaqësues të Shoqërisë Civile protestuan sot para Ambasadës Çeke në Tiranë për vrasjen e qytetarit rom Stanislav To [...]
Kush është mjeku i njohur që u gjet i pajetë në shelzong

Kush është mjeku i njohur që u gjet i pajetë në shelzong

Përgjegjësi i Shërbimit të Urgjencës në Spitalin Rajonal të Korçës, Kujtim Shabani ndërron jetë krejt papritur në moshën 49 vjeçare. Burime zyrtare b [...]
Si i ndryshoi zakonet e blerjeve pandemia

Si i ndryshoi zakonet e blerjeve pandemia

Disa sezone të humbura, depo të tëra të mbushura me stoqet e veshjeve që nuk panë kurrë vitrinat e dyqaneve dhe humbje të jashtëzakonshme financiare j [...]
1 2 3 68 10 / 678 POSTS