Category: Të Ndryshme

1 2 3 7 10 / 65 POSTS
Punësimi i romëve dhe egjiptianëve – Planet ekzistuese nuk e zgjidhin problemin/ Kuotat dhe një program specifik do të sillnin ndryshimin

Punësimi i romëve dhe egjiptianëve – Planet ekzistuese nuk e zgjidhin problemin/ Kuotat dhe një program specifik do të sillnin ndryshimin

Vazhdon dilema midis stereotipit se nuk e duan punën dhe faktit që nuk punësohen edhe kur regjistrohen të papunë. Puna është një nga komponentët më t [...]
Shoqëria Civile ngre shqetësimin se projektligji, “Për regjiistrimin e   Organizatave Jofitimprurëse”  nuk është konsultuar me grupet e interesit gjatë draftimit nga ministria përgjegjëse

Shoqëria Civile ngre shqetësimin se projektligji, “Për regjiistrimin e Organizatave Jofitimprurëse” nuk është konsultuar me grupet e interesit gjatë draftimit nga ministria përgjegjëse

Projektiligji “Për regjiistrimin e Organizatave Jofitimprurëse” shkaktoi debat ne Komisionin e Ligjeve, për shkak se shoqëria civile nuk ka marë pjes [...]
Korçë, 4 familje jetojnë në kushte të mjerueshme, mbledhin kanaçe për të siguruar ushqim

Korçë, 4 familje jetojnë në kushte të mjerueshme, mbledhin kanaçe për të siguruar ushqim

Prej më shumë se 25 vitesh 4 familje në qytetin e Korçës jetojnë me të ardhura minimale, të cilat I sigurojnë prej shitjes së kanaçeve. Banesat në të [...]
Covid-19/Gratë dhe personat me të ardhura të ulëta në depression – Shëndeti mendor duhet të jetë një përparësi politike

Covid-19/Gratë dhe personat me të ardhura të ulëta në depression – Shëndeti mendor duhet të jetë një përparësi politike

Covid-19/Gratë dhe personat me të ardhura të ulëta në depression - Shëndeti mendor duhet të jetë një përparësi politike Depresioni dhe ankthi kanë d [...]
Amarildo, si e humbi jetën ndërsa po mblidhte hekurishte

Amarildo, si e humbi jetën ndërsa po mblidhte hekurishte

Mbledhja dhe shitja e mbetjeve të riciklueshme është, shpesh, mënyra e vetme e mbajtjes së frymës gjallë për në pjesë të mirë të komunitetit rom. Pava [...]
Vdekja e pacientit në karrige, reagon QSUT pas deklaratave tronditëse të vajzave të viktimës

Vdekja e pacientit në karrige, reagon QSUT pas deklaratave tronditëse të vajzave të viktimës

  Pak kohë pasi dy vajzat e Rifat Lolos denoncuan para ambienteve të spitalit Infektiv mungesën e shërbimit nga punonjës shëndetësor, duke shkak [...]
Gjirokastër, 27 nxënës jetojnë në kushte të mjerueshme/ “Duhet të skuqemi dhe të na vijë turp”

Gjirokastër, 27 nxënës jetojnë në kushte të mjerueshme/ “Duhet të skuqemi dhe të na vijë turp”

Nxënësit e shkollës profesionale “Thoma Papapano“ Gjirokastër, jetojnë në një konvikt në kushte shumë të vështira. Ndërtesa  në të cilën qëndrojnë 27 [...]
Pandemia dhe sfidat e punësimit të komunitetit rom dhe egjiptian

Pandemia dhe sfidat e punësimit të komunitetit rom dhe egjiptian

Punësimi për minoritetin  rom dhe egjiptian vazhdon të mbetet një sfidë, mungojnë programet apo nuk zbatohen si duhet ato? Punësimi mbetet një “plagë [...]
Ballkani përballet me lëvizjen  #MeToo

Ballkani përballet me lëvizjen #MeToo

Zhurma filloi pasi aktorja serbe Milena Radulovic, akuzoi  mësuesin e saj të aktrimit për përdhunim të përsëritur. Gratë nga Kroacia, Mali i Zi dhe Bo [...]
1 2 3 7 10 / 65 POSTS