Category: SHKENCË & KULTURË

1 2 3 22 10 / 217 POSTS
Çfarë është festa e Kurban Bajramit?

Çfarë është festa e Kurban Bajramit?

Muslimanët kudo në botë festojnë sot festën e Kurban Bajramit, e njohur si Festa e Sakrificës. Kjo festë disaditore është një nga dy festat më të rënd [...]
Vaksinimi i detyrueshëm, shpërthejnë protestat në Greqi e Francë

Vaksinimi i detyrueshëm, shpërthejnë protestat në Greqi e Francë

Vendimi i disa shteteve Europiane për ta bërë të detyrueshëm vaksinimin në disa sektorë solli protesta në Greqi e Francë. Mbi 5 mijë qytetarë dolën [...]
Vazhdon dhuna e Policisë Bashkiake ndaj tregtarëve ambulantë, nuk kursehen as më të moshuarit

Vazhdon dhuna e Policisë Bashkiake ndaj tregtarëve ambulantë, nuk kursehen as më të moshuarit

Shitësit ambulantë janë përballur sërish me dhunën e policisë bashkiake. Të martën ishte një  i moshuar, të cilin e shtrinë për tokë dhe i flakën bast [...]
Në Tiranë protestohet kundër vdekjes së një qytetari rom nga dhuna policore

Në Tiranë protestohet kundër vdekjes së një qytetari rom nga dhuna policore

Aktivistë të komunitetit rom dhe përfaqësues të Shoqërisë Civile protestuan sot para Ambasadës Çeke në Tiranë për vrasjen e qytetarit rom Stanislav To [...]
Kush është mjeku i njohur që u gjet i pajetë në shelzong

Kush është mjeku i njohur që u gjet i pajetë në shelzong

Përgjegjësi i Shërbimit të Urgjencës në Spitalin Rajonal të Korçës, Kujtim Shabani ndërron jetë krejt papritur në moshën 49 vjeçare. Burime zyrtare b [...]
Futbolli shkëput nga situata e rrugës dhjetëra fëmijë të komunitetit rom dhe egjiptian në nevojë

Futbolli shkëput nga situata e rrugës dhjetëra fëmijë të komunitetit rom dhe egjiptian në nevojë

Lagjia ‘Rinia’ e populluar me shumicë dërrmuese nga komuniteti egjiptian është ndër lagjet më të varfëra në qytetin e  Shkodrës , por kjo nuk i ka nda [...]
Elbasan/ Prindërit peticion për rikonstruksionin e shkollës “Hamit Mullisi”

Elbasan/ Prindërit peticion për rikonstruksionin e shkollës “Hamit Mullisi”

Prindërit dhe nxënësit e shkollës ”Hamit Mullisi” dorëzojnë peticionin pranë Këshillit Bashkiak Elbasan ku kërkojnë që Bashkia të investojë për të për [...]
Rritet çmimi i bylmetit – Ja arsyet që çojnë edhe rritjen  e kostove të jetesës

Rritet çmimi i bylmetit – Ja arsyet që çojnë edhe rritjen e kostove të jetesës

Përpunuesit e qumështit paralajmërojnë nga dita e sotme rritjen e çmimeve për disa nga produktet e freskëta të bulmetit. Arsyet e rritjes janë ndryshi [...]
Sa e respektojnë kodin e punës bizneset që punosojnë të miturit?

Sa e respektojnë kodin e punës bizneset që punosojnë të miturit?

Vrasja e të riut Musaen Zeneli në Velipojë, krahas dhimbjes për humbjen tragjike ka nxitur edhe një diskutim tjetër sa i përket punësimit të minorenëv [...]
Leja e Drejtimit/ E nevojshme por mision i pamunduar për romët dhe egjiptianët e paarsimuar

Leja e Drejtimit/ E nevojshme por mision i pamunduar për romët dhe egjiptianët e paarsimuar

Mospasja e një leje drejtimi i ka vënë anëtarët e komunitetit rom dhe egjiptian përballë forcave të policisë. Shpeshherë, atyre, kryesisht ricikluesve [...]
1 2 3 22 10 / 217 POSTS