Category: SHQIPËRIA

1 2 3 91 10 / 906 POSTS
Lindja e foshnjave është shpesh traumatike në Ballkan, por pak gra kërkojnë drejtësi

Lindja e foshnjave është shpesh traumatike në Ballkan, por pak gra kërkojnë drejtësi

Qindra gra treguan për BIRN dhunën, abuzimin verbal dhe neglizhencën e përjetuar gjatë lindjes së fëmijëve në Europën Qendrore dhe Lindore. Por shumë [...]
E-albania/ Pas zgjedhjeve bllokohen aplikimet për Agjencinë Shtetërore të Kadastrës

E-albania/ Pas zgjedhjeve bllokohen aplikimet për Agjencinë Shtetërore të Kadastrës

Rubrika “Kërkesë për Legalizim të Ndërtimit pa Leje”  në portalin e-Albania është e paaksesueshme për një periudhë të pacaktuar kohe. Çështja e lega [...]
Obeziteti te gratë, Shqipëria e treta në Europë

Obeziteti te gratë, Shqipëria e treta në Europë

24.4% e grave në vend konsiderohen obeze, sipas Anketës Demografike dhe Shëndetësore të INSTAT, të vitit 2018, për grup-moshën 15-59 vjeç. Ky tregues [...]
Përhapja e të dhënave personale tek patronazhistët/Organizata “GUXO” padit sot në SPAK Partinë Socialiste

Përhapja e të dhënave personale tek patronazhistët/Organizata “GUXO” padit sot në SPAK Partinë Socialiste

Pak muaj pas zgjedhjeve të Prill 2021 paditet Partia Socialiste për çështjen e patronazhistëve. 162 qytetarë të Qarkut të Tiranës, të përfaqësuar nga [...]
Rrethi vicioz i përdoruesve të drogës mes komunitetit Rom dhe Egjiptian

Rrethi vicioz i përdoruesve të drogës mes komunitetit Rom dhe Egjiptian

Përdorimi dhe varësia ndaj drogës ka marrë përmasa shqetësuese mes komunitetit Rom dhe Egjiptian në Shqipëri, të cilët përballen veç problemeve ekonom [...]
Vazhdon dhuna e Policisë Bashkiake ndaj tregtarëve ambulantë, nuk kursehen as më të moshuarit

Vazhdon dhuna e Policisë Bashkiake ndaj tregtarëve ambulantë, nuk kursehen as më të moshuarit

Shitësit ambulantë janë përballur sërish me dhunën e policisë bashkiake. Të martën ishte një  i moshuar, të cilin e shtrinë për tokë dhe i flakën bast [...]
Në Tiranë protestohet kundër vdekjes së një qytetari rom nga dhuna policore

Në Tiranë protestohet kundër vdekjes së një qytetari rom nga dhuna policore

Aktivistë të komunitetit rom dhe përfaqësues të Shoqërisë Civile protestuan sot para Ambasadës Çeke në Tiranë për vrasjen e qytetarit rom Stanislav To [...]
Futbolli shkëput nga situata e rrugës dhjetëra fëmijë të komunitetit rom dhe egjiptian në nevojë

Futbolli shkëput nga situata e rrugës dhjetëra fëmijë të komunitetit rom dhe egjiptian në nevojë

Lagjia ‘Rinia’ e populluar me shumicë dërrmuese nga komuniteti egjiptian është ndër lagjet më të varfëra në qytetin e  Shkodrës , por kjo nuk i ka nda [...]
Elbasan/ Prindërit peticion për rikonstruksionin e shkollës “Hamit Mullisi”

Elbasan/ Prindërit peticion për rikonstruksionin e shkollës “Hamit Mullisi”

Prindërit dhe nxënësit e shkollës ”Hamit Mullisi” dorëzojnë peticionin pranë Këshillit Bashkiak Elbasan ku kërkojnë që Bashkia të investojë për të për [...]
Lajmi i fundit/Operacion antidroge Itali -Shqiperi,te perfshire prokurore dhe zyrtar policie

Lajmi i fundit/Operacion antidroge Itali -Shqiperi,te perfshire prokurore dhe zyrtar policie

Operacioni nderkombetar antidroge i shtrire ne 4 shtete(Shqiperi,Mal te zi,Itali,dhe Spanje) ka vijuar  ne vendin tone ku jane leshuar 38 urdher arres [...]
1 2 3 91 10 / 906 POSTS