Category: RAJONI

1 2 3 35 10 / 341 POSTS
Tragjedia – përmbyeset autobuzi. Humbasin jetën 10 kosovarë

Tragjedia – përmbyeset autobuzi. Humbasin jetën 10 kosovarë

Një aksident tragjik ka ndodhur sot në Kroaci, ku një autobus me targa të Kosovës, i linjës Frankfurt – Prishtinë ka dalë nga rruga në një autostradë. [...]
Lindja e foshnjave është shpesh traumatike në Ballkan, por pak gra kërkojnë drejtësi

Lindja e foshnjave është shpesh traumatike në Ballkan, por pak gra kërkojnë drejtësi

Qindra gra treguan për BIRN dhunën, abuzimin verbal dhe neglizhencën e përjetuar gjatë lindjes së fëmijëve në Europën Qendrore dhe Lindore. Por shumë [...]
Në Tiranë protestohet kundër vdekjes së një qytetari rom nga dhuna policore

Në Tiranë protestohet kundër vdekjes së një qytetari rom nga dhuna policore

Aktivistë të komunitetit rom dhe përfaqësues të Shoqërisë Civile protestuan sot para Ambasadës Çeke në Tiranë për vrasjen e qytetarit rom Stanislav To [...]
Lajmi i fundit/Operacion antidroge Itali -Shqiperi,te perfshire prokurore dhe zyrtar policie

Lajmi i fundit/Operacion antidroge Itali -Shqiperi,te perfshire prokurore dhe zyrtar policie

Operacioni nderkombetar antidroge i shtrire ne 4 shtete(Shqiperi,Mal te zi,Itali,dhe Spanje) ka vijuar  ne vendin tone ku jane leshuar 38 urdher arres [...]
Kërkesë-Padi në Gjykatën Administrative Tiranë, kërkohet shfuqizimi i gjobës 5 milion lekë ndaj Debreshit/Dy shkeljet ligjore…

Kërkesë-Padi në Gjykatën Administrative Tiranë, kërkohet shfuqizimi i gjobës 5 milion lekë ndaj Debreshit/Dy shkeljet ligjore…

Elton Debreshi së bashku me avokatin Gentian Sejrani dorëzuan sot një Kerkesë-Padi pranë Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë. Nëpërmje [...]
Raste të dhunës policore të pajustifikuar/Përse komuniteti rom dhe egjiptian vazhdon të jetë pre e saj

Raste të dhunës policore të pajustifikuar/Përse komuniteti rom dhe egjiptian vazhdon të jetë pre e saj

  Dhuna e pajustifikuar, jo-proporcionale, apo në tejkalim të kopetencave nga ana e strukturave të policisë së shtetit, apo asaj bashkiake, ndaj [...]
Projekti “Tirana Riverside” / Çfarë do të bëhet me famljet rome dhe egjiptiane të lagjes “5-së Maji”

Projekti “Tirana Riverside” / Çfarë do të bëhet me famljet rome dhe egjiptiane të lagjes “5-së Maji”

Disa nga familjet rome dhe egjiptiane, që jetojnë në lagjen “5-së Maji” në kryeqytet,  në banesa informale rrezikojnë të mbesin në mes të katër rrugëv [...]
Menaxherët në Shqipëri paguhen më pak se pastruesit në BE/Eurostat publikon pagat ………

Menaxherët në Shqipëri paguhen më pak se pastruesit në BE/Eurostat publikon pagat ………

Menaxherët dhe profesionistët në Shqipëri paguhen shumë më pak se kolegët e tyre në shtetet e Bashkimit Europian dhe gati sa gjysma e profesioneve ele [...]
Zanat i trashëguar brez pas brezi/ Tradita rome që rrezikon të zhduket kërkohet edhe në Europë

Zanat i trashëguar brez pas brezi/ Tradita rome që rrezikon të zhduket kërkohet edhe në Europë

Jetesa e 56 vjeçarit nga komuniteti rom është e ndarë midis qytetit të tij të lindjes Korçës dhe Lezhës. Thurja me thupra është një traditë rome e cil [...]
BB për vitin 2020: Dërgesat e emigrantëve në Shqipëri më të ultat në rajon, 1.5 mld dollarë

BB për vitin 2020: Dërgesat e emigrantëve në Shqipëri më të ultat në rajon, 1.5 mld dollarë

Raporti nga BB për vitin 2020: Emigrantët Shqiptarë kanë pasur dërgesat më të ulta në rajon, 1.5 mld dollarë. Industria e dërgesave të parave ka qenë [...]
1 2 3 35 10 / 341 POSTS