Category: LAJME

1 2 3 98 10 / 971 POSTS
Shpëtim Nazarko/ Elbasani alla Palermo

Shpëtim Nazarko/ Elbasani alla Palermo

Pjesë e shkëputur nga shkrimi i Shpëtim Nazarko publikuar tek Konica.al Të vijnë në mend shpejt nga këto punët e qendrës, kur dëgjon se kanë vendosur [...]
Policia argjentinase kontrollon shtëpinë e mjekut të Maradonës

Policia argjentinase kontrollon shtëpinë e mjekut të Maradonës

Policia argjentinase ka kontrolluar shtëpinë dhe zyrën e mjekut të Diego Maradona, ndërsa autoritetet hetojnë vdekjen e futbollistit të madh. Maradon [...]
Na e vështirë në e pamundur

Na e vështirë në e pamundur

Personat me aftësi të kufizuar në Shqipëri janë lënë totalisht jashtë vëmendjes së institucioneve për sa i përket masave të marra për parandalimin e p [...]
“Gropa septike”/ Banorët romë të shqetësuar prej vitesh”

“Gropa septike”/ Banorët romë të shqetësuar prej vitesh”

Lagja “5  Maji” Elbasan e njohur si zona Rrapisht ku jeton minoriteti rom prej vitesh“ banon“me problematika të shumta të shoqëruara nga harresa e ins [...]
Jeta e vështirë e personave me aftësi të kufizuara/ Banori: Në Lungomare nuk ka përshtatshmëri…

Jeta e vështirë e personave me aftësi të kufizuara/ Banori: Në Lungomare nuk ka përshtatshmëri…

Megjithëse kuadri ligjor duket i plotë për të garantuar përshtatshmërinë (element kyç për realizimin e të drejtave të personave me aftësi të kufizuara [...]
Dhuna ndaj mjekut/ Ja si reagojnë qytetarët në rrjetet sociale

Dhuna ndaj mjekut/ Ja si reagojnë qytetarët në rrjetet sociale

Gjatë ditës së sotme, policia elbasanit njoftoi se 29-vjeçari me iniciale K.G. ka goditur mjekun e urgjencës me iniciale Sh. K. 55. Në fakt, një lajm [...]
Emigracioni për arsye punësimi/ KLSH: Entet e qeverisë nuk po trajtojnë me seriozitet situatën, të bëhet aktiv regjistri i të larguarve

Emigracioni për arsye punësimi/ KLSH: Entet e qeverisë nuk po trajtojnë me seriozitet situatën, të bëhet aktiv regjistri i të larguarve

Emigracioni është një problem i mprehtë, në të cilën po kalon Shqipëria, teksa vendi po zbrazet përditë kryesisht nga të rinjtë që largohen për arsye [...]
Komisioneri për të Drejtat e Njeriut/ Shtetet duhet t’i japin një shtysë të re të drejtave të fëmijëve

Komisioneri për të Drejtat e Njeriut/ Shtetet duhet t’i japin një shtysë të re të drejtave të fëmijëve

"Pandemia COVID-19 ka thelluar dhe zgjeruar pabarazitë e mëparshme që minojnë aftësinë e fëmijëve për të shijuar të drejtat e tyre njerëzore, përfshir [...]
“Duam rol më aktiv në vendimarrje” Aktivistët komunitarë të Kukësit presin prej kohësh takim me kryetarin e Bashkisë.

“Duam rol më aktiv në vendimarrje” Aktivistët komunitarë të Kukësit presin prej kohësh takim me kryetarin e Bashkisë.

Sa të vështirë e kanë komunitetet e  zonave të largëta të vendit, të organizohen dhe të luajnë një rol në vendimarrjen e pushtetit lokal për zgjidhjen [...]
Vendimi Qeverisë/ Naftëtarët ndihmë financiare deri në…

Vendimi Qeverisë/ Naftëtarët ndihmë financiare deri në…

Një tjetër vendim i rëndësishëm i marrë ditën e sotma nga qeveria, është ajo lidhur me trajtimin financiarë të naftëtarëve të Ballshit. Një vendim që [...]
1 2 3 98 10 / 971 POSTS