Category: ARSIM

1 2 3 9 10 / 86 POSTS
Mësimi online/‘Qëndresa Qytetare’: Paratë e studentëve shpenzohen për godinat, zero para për digitalizimin e shërbimeve

Mësimi online/‘Qëndresa Qytetare’: Paratë e studentëve shpenzohen për godinat, zero para për digitalizimin e shërbimeve

Pasojat negative të Covid-19 goditën edhe arsimin universitar duke e zhvendosur ate në banesat e studentëve. Gjatë vitit 2019-2020 (që prej muajit mar [...]
Qendra “Për Arsim Cilësor”: Buxhet për nxënësit me vështirësi ekonomike

Qendra “Për Arsim Cilësor”: Buxhet për nxënësit me vështirësi ekonomike

  Pandemia e Covid-19 ka rënduar gjendjen në të cilën ndodhet arsimi nëShqipëri. Ndryshimet e ardhura si pasojë e këtij realiteti të ri në të ci [...]
Studentët shqipëtarë/ Infermieria dega më e përzgjedhur.

Studentët shqipëtarë/ Infermieria dega më e përzgjedhur.

“Pamundësia për të gjetur menjëherë një vend pune pas studimeve dhe pagat e ulëta në Shqipëri, kanë qenë arsyet përse vendosa ta bëja këtë zgjedhje, a [...]
Autoritetet Çeke duhet të miratojnë masa më të gjera për t’i dhënë fund segregimit në shkollë të fëmijëve Romë

Autoritetet Çeke duhet të miratojnë masa më të gjera për t’i dhënë fund segregimit në shkollë të fëmijëve Romë

Sot, Komisionerja publikoi paraqitjen e saj në Komitetin e Ministrave në kuadër të mbikëqyrjes së ekzekutimit të vendimit të Gjykatës Evropiane të të [...]
Mësimi online / Studenti: “Si mund ti mësojmë proceset e inxhinierisë kimike online, pa i praktikuar në laborator”

Mësimi online / Studenti: “Si mund ti mësojmë proceset e inxhinierisë kimike online, pa i praktikuar në laborator”

“Injoranca vret më shumë se virusi-i”, ishte slogani që shoqëroi studentët në protestë para Ministrisë së Arsimit, Sporteve dhe Rinisë. Studentët prot [...]
Skandaloze/ Nxënëset me mbulesë islame po refuzohen të regjistrohen në shkolla publike

Skandaloze/ Nxënëset me mbulesë islame po refuzohen të regjistrohen në shkolla publike

Këtë javë është afati për regjistrimin e nxënësve në shkolla të mesme në Kosovë. Megjithatë, edhe këtë vit, vajzat e komunitetit musliman që bartin sh [...]
“Shkolla të pasigurta për shëndetin e nxenësve”

“Shkolla të pasigurta për shëndetin e nxenësve”

Shkollat nuk garantojnë shëndetin e nxënësve “75.3% e individëve shprehen se kushtet e higjenës në shkolla nuk janë të përshtatshme për të ruajtur [...]
Hapja  e shkollave në shtator. UNICEF raporton 41% e shkollave nuk plotësojnë shërbimin bazë të ujit të pijshëm.

Hapja  e shkollave në shtator. UNICEF raporton 41% e shkollave nuk plotësojnë shërbimin bazë të ujit të pijshëm.

Ministrja e Arsimit, Besa Shahini dhe ajo e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu nëpërmjet një komunikimi të përbashkët të martën  Martën deklaruan hapjen [...]
Fakulteti Edukimit Fizik në Elbasan/ Dokumentat që duhet të kenë aplikantët në testin fizik

Fakulteti Edukimit Fizik në Elbasan/ Dokumentat që duhet të kenë aplikantët në testin fizik

Së shpejti do të bëhen testimet fizike për gjimnazistët, të cilët duan të pranohen në programin e studimit barchelor, në edukim fizik dhe sporte për v [...]
A jemi ne të gatshëm për rihapjen e sigurtë të shkollave?

A jemi ne të gatshëm për rihapjen e sigurtë të shkollave?

Mbyllja e shkollave në të gjithë globin për shkak të pandemisë COVID-19, paraqet një rrezik të lartë për edukimin, mbrojtjen dhe mirëqenien e fëmijëve [...]
1 2 3 9 10 / 86 POSTS