Botoksi dhe mbushësit e buzëve në Angli ndalohen për të miturit nën 18 vjeç.

GJEDNJ-ja, Ukraina shkeli të drejtat e romëve.
Aty ku pihet kafja me peshq nëpër këmbë
Misteri i Romës, një studente e pastrehë kthehet sërish të jetojë në Suedi me babanë e saj dhe dëshiron të kthehet në universitet.

Botoksi dhe mbushësit e buzëve në Angli ndalohen për të miturit nën 18 vjeç. Zgjedhja synon t’i japë fund industrisë së bukurisë, e cila në vend ka shumë pak rregulla, por shumë ndjekës. Vetëm vitin e kaluar, në fakt, kishte 41 mijë ndërhyrje me botoks tek adoleshentët. “Asnjë fëmijë nuk ka nevojë për Botox kozmetik ose mbushës dhe nga sot nuk do të jetë më në gjendje të hyjë në një klinikë ose në shtëpinë e dikujt për t’iu nënshtruar një procedure të rrezikshme dhe të panevojshme që mund të shkatërrojë jetën e tyre”, janë fjalët e deputetes Laura Trott në mbështetje të nismës, me një propozim i paraqitur një vit më parë, i cili tani është ligj. Promovuesit e masës po kërkojnë që ajo të shtrihet në Uells, Skoci dhe Irlandën Veriore gjithashtu, për të dekurajuar udhëtimet klandestine të bukurisë.
Mijëvjeçarët dhe estetika: një lulëzim i ndryshimeve për të qëndruar i ri. Një nxitje drejt ndërgjegjësimit jepet nga BBC, duke mbledhur historitë e vajzave që i janë nënshtruar operacioneve kozmetike me pasoja të rënda. Rasti i Laura Brooks është emblematik: në dhjetor 2020, ajo iu drejtua operacionit për t’i bërë buzët e saj më të plota, por diçka nuk shkoi. “Buza ime ishte masive dhe e zezë dhe pjesa e poshtme ishte e mbushur me gjak. Nuk dija çfarë të bëja”, janë fjalët e Laura, e cila pas muajsh ende mbart pasojat e mbushësve në fytyrë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0