Borrell dhe Varhelyi thirrje për hetim të plotë të parregullsive të denoncuara përfshirë blerjen e votës

“Klientët në nevojë” në pritje të miratimit të akteve nënligjore të ligjit “Për Sektorin e Energjisë Elektrike”
Vërtet i erdhi keq “Medias” për komunitetin Egjiptian ?!!!
Detyrimet Shtetërore për Kompensim të kërkuara nga Vendimet e Gjykatës së të Drejtave të Njeriut në Strasburg, në Euro, 2018-2020

Përfaqësuesi i Lartë Josep Borrell dhe Komisioneri për Fqinjësinë dhe Zgjerimin Olivér Várhelyi në një deklaratë të përbashkët për zgjedhjet parlamentare të Shqipërisë, kërkuan hetimin e plotë të të gjitha rasteve të denoncuara për blerje votash.

“Çdo parregullsi e dyshuar duhet të sillet menjehërë në vemendjen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve dhe autoriteteve të tjera kompetente, dhe raste duhet të hetohen poloitësisht përfshirë edhe blerjen e votave”, theksohet në deklaratën e BE-së.

Borrell deh Varhelyi i bëri thirrje partive të vazhdojnë numërimin dhe të pranojnë rezultatin:

Vëzhguesit kanë raportuar shqetësime të lidhura për keqpërdorim e burimeve shtetërore dhe posteve shtetërore nga partia në pushtet dhe figura të tjera publike.

Ne inkurajojmë të gjitha partitë e përfshira në numërim të vazhdojnë në mënyrë të rrjedhshme dhe në zbatim me proceduart e vendosura.

Të gjitha partitë tani duhet të sigurojnë funksionimi efektiv dhe demokratik të institucioneve të vendit, si rezultat i këtyre zgjedhjeve.

Kjo përfshin përgjegjësinë për të ndjekur principet demokratike në respektimin e rezultateve të zgjedhjeve”./exit.news

Deklaratën e plotë mund ta ndiqni këtu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0