Bordi ndryshon çmimet, ulet nafta me 5 lekë për litër

Bordi ndryshon çmimet, ulet nafta me 5 lekë për litër

Pyetësor për komunitetin rom dhe egjiptian: A jeni të kënaqur me shërbimin spitalor?
Banorët ‘përplasen’ me ndërtuesen që shiti tre herë banesat e tyre: Asnjë gjemb në këmbë nuk i ka hyrë asaj…
“Shqiptarët ikin nga varfëria”/ Analiza e “Financial Times” për shkaqet e ikjes drejt Anglisë dhe përfshirjes në kriminalitet

Bordi i Transparencës ka vendosur të ulë sërish çmimet. Nafta do të tregtohet me 206 lekë për litër, 6 lekë më pak se vendimi i mëparshëm. Ndërsa benzina me 3 lekë më pak, me 191 lekë për litër.

Vendim i Bordit të Transparencës 29.11.2022

Vendimet e Bordit të Transparencës në datë 29 Nëntor 2022 kanë ndryshime të çmimit nga ai i përcaktuar në mbledhjen e fundit.

Si rrjedhojë çmimet e vendosura janë :

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gasoil i standardit SSH EN 590 të jetë jo më shumë se 206 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 194 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit benzinë e standardit SSH EN të jetë jo më shumë se 191 lekë/litri, ndërsa i shitjes me shumicë jo më shumë se 179 lekë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i nënproduktit gaz, të jetë 71 lekë/litri me pakicë dhe i shitjes me shumicë 59 lekë/litër për automjetet.

Çmimi i gazoilit për peshkim është vendosur 112 lekë/litër.

Çmimet e caktuara nga Bordi do të hynë në fuqi në datë 30 Nëntor, ora 12.00, dhe do të jenë të vlefshme deri në mbledhjen e ardhshme të bordit ku do të pasqyrohen ndryshimet e çmimeve të shitjes.

Bordi i transparencës që në krijimin e tij i është përmbajtur me përpikmëri në vendimet e tij lëvizjes së bursës Platts të Mesdheut për gazoilin, benzinën, si dhe faturave zyrtare të operatorëve.

Ministria e Financave dhe Ekonomisë ndjen detyrimin të sqarojë opinionin publik se jo çdo lëvizje e bursës së naftës bruto reflektohet në të njëjtën kohë dhe në të njëjtën masë në bursën e gazoilit dhe benzinës.

COMMENTS

WORDPRESS: 0