Bonusi i strehimit/ Bashkia Elbasan nuk vendos mjaftueshëm buxhet për 42 persona

Bonusi i strehimit/ Bashkia Elbasan nuk vendos mjaftueshëm buxhet për 42 persona

Elbasan/ Do rikthehet pastrimi qytetit por nuk dimë nëse do kthehen punonjësit që e kryenin pastrimin
Buxheti shtetit/ Ja sa merr bashkia Elbasan
Elbasan/ Prindërit peticion për rikonstruksionin e shkollës “Hamit Mullisi”

Pogramet sociale të strehimit janë një nga mënyrat që qeveritë shfrytëzojnë për të zbutur problemin e të pastrehëve. Gjithsesi , masat në të cilën këto programe trajtojnë nevojat e grupeve vulnerable ngre shumë pikëpyetje.

Në Shqipëri ka një numër të madh personash që rezultojnë të pastrehë. Më së shumti mungesën e strehimit e vuan komuniteti rom dhe egjiptian. Këtë vit, ashtu si dhe vjet në qytetin e Elbasanit u zbatua pogrami social i strehimit ‘Bonus strehimi’ i cili konsiston në mbulimin e qerasë së shtëpis nga shteti si dhe nga vet qytetari. Kjo iniciativ u ndërmor nga Organizata ’Lëvizja Rinore Egjiptiane dhe Rome’ dhe që e ka ndjekur në çdo hap bashkë me personat aplikues. U arrit që këtë vit të miratoheshin nga Këshilli bashkiak rreth 40 persona duke qenë se dhe bashkia kishte buxhet të caktuar për këtë lloj pogrami. Edhe pse nga Drejtoresha e Zhvillimit Urban u premtua që 42 familje do të ishin përfitues të bonusit të strehimit , pas disa ditëve në organizatën LRER erdhi njoftimi që vetëm 10 familje do te ishin përfitues, përzgjedhje kjo e cila u bë nga kriteri ekonomik. Kjo ka bërë që pjesa tjeter e aplikuesve që nuk dolën përfitues të jenë të zhgënjyer. Për këtë arsye aktivistët dhe disa familjarë zhilluan një takim me drejtoreshën e MZHU-së. Ajo fajësoi bashkin e Elbasanit dhe sipas saj është bashkia Elbasan ajo që duhet të kishte vendosur më shumë buxhet për këto persona. Kjo situatë është e pakuptueshme sepse bashkia kishte mjaftueshem buxhet për t’ju ardhur në ndihmë familjeve në nevojë. Familjarët kërkojnë që pjesa e mbetur e buxhetit të bashkisë tu jepet këtyre 32 familjeve që nuk dolën përfitues nga MZHU-ja, pasi ky buxhet i takon atyre.

COMMENTS

WORDPRESS: 0