Blerina ëndërron të bëhet mësuese dhe apelon për ndihmë që të mund të vazhdojë gjimnazin

Blerina ëndërron të bëhet mësuese dhe apelon për ndihmë që të mund të vazhdojë gjimnazin

Blerina vetëm 13-të vjeç nga fshati i largët Selishtë i Peshkopisë është fëmija i parë në një familje të madhe prej 11-të anëtarësh.Ëndërra e saj ishte të bëhej mësuese, por tani ajo mundet tëndihmojë vetëm motrat e vëllezërit e saj më të vegjël me detyrat,pasi ka ndërprerë shkollën fill pas përfundimit të klasës së 9-të. Blerina duhej të ishte në vitin e parë gjimanz, por kushtet e vështira ekonomike në të cilat ndodhet familja e saj, nuk e kanëlejuar atë që të mund të ndjekë shkollën dhe një ditë të ketëprofesionin që dëshiron. Për këtë arsye ajo bën apel për ndihmë.  “ Unë nuk shkoj në shkollë, sepse familja ime nuk ka mundësiekonomike për ta përballuar shkollimin tim, lu lutem nandihmoni”, shprehet ajo për Top Channel. Blerina ka pas saj ka 3 vëllezer e motra dhe 3 gjysëm vëllezër e motra nga babai dhegruaja e dytë e tij, me të cilën jetojnë në një famile, ndërkohë qëpas një muaji pritet që familjes të shtohet edhe një fëmijë.   Babi i saj, Iljazi shprehet se është e vështirë të rritësh 7 fëmijë nënjë vend, i cili 6-të muajt e dimrit është i mbuluar nga dëbora.“Të ardhurat tona janë 100 mijë lekë të vjetra,unë dhe Hanifemarim asistencë prej 50 mijë lek të vjetra po aq mer edhe Manushaqe .” Gjithashtu tregon që gjatë muajve të pranverësmbledh bimë medicinale në mal. Ai u martua në vitin 2001 me Hanifen, mamanë e  Blerinës, e cila nuk mund të bëhej nënë. Për këtë arsye ata kërkuan dorën e Manushaqes në mënyrë që ajo të lindte fëmijë. Por pasi nëfamiljen e tyre erdhi Manushaqja, Hanifja lindi e para Blerinën.Tani ata janë një familje e madhe , e sipas tyre jetojnë nëharmoni , por kushtet financiare në të cilat ndodhen janë tëvështira. Për shkak të pamundësive ekonomike Blerina nukmund të ndjekë  shkollën e mesme, si të gjithë moshatarët e saj.

‘Më kanë marrë triçiklin e dytë brenda katër ditësh’, i mituri rom denoncon dhunën e policisë
Elbasan/ Bashkëshorti plagos gruan
Çfarë streson në të vertetë prindërit e fëmijëve autikë?

Blerina vetëm 13-të vjeç nga fshati i largët Selishtë i Peshkopisë është fëmija i parë në një familje të madhe prej 11-të anëtarësh.Ëndërra e saj ishte të bëhej mësuese, por tani ajo mundet tëndihmojë vetëm motrat e vëllezërit e saj më të vegjël me detyrat,pasi ka ndërprerë shkollën fill pas përfundimit të klasës së 9-të.

Blerina duhej të ishte në vitin e parë gjimanz, por kushtet e vështira ekonomike në të cilat ndodhet familja e saj, nuk e kanëlejuar atë që të mund të ndjekë shkollën dhe një ditë të ketëprofesionin që dëshiron. Për këtë arsye ajo bën apel për ndihmë. 

“ Unë nuk shkoj në shkollë, sepse familja ime nuk ka mundësiekonomike për ta përballuar shkollimin tim, lu lutem nandihmoni”, shprehet ajo për Top Channel. Blerina ka pas saj ka 3 vëllezer e motra dhe 3 gjysëm vëllezër e motra nga babai dhegruaja e dytë e tij, me të cilën jetojnë në një famile, ndërkohë qëpas një muaji pritet që familjes të shtohet edhe një fëmijë.  

Babi i saj, Iljazi shprehet se është e vështirë të rritësh 7 fëmijë nënjë vend, i cili 6-të muajt e dimrit është i mbuluar nga dëbora.“Të ardhurat tona janë 100 mijë lekë të vjetra,unë dhe Hanifemarim asistencë prej 50 mijë lek të vjetra po aq mer edhe Manushaqe .” Gjithashtu tregon që gjatë muajve të pranverësmbledh bimë medicinale në mal.

Ai u martua në vitin 2001 me Hanifen, mamanë e  Blerinës, e cila nuk mund të bëhej nënë. Për këtë arsye ata kërkuan dorën e Manushaqes në mënyrë që ajo të lindte fëmijë. Por pasi nëfamiljen e tyre erdhi Manushaqja, Hanifja lindi e para Blerinën.Tani ata janë një familje e madhe , e sipas tyre jetojnë nëharmoni , por kushtet financiare në të cilat ndodhen janë tëvështira. Për shkak të pamundësive ekonomike Blerina nukmund të ndjekë  shkollën e mesme, si të gjithë moshatarët e saj.

COMMENTS

WORDPRESS: 0