Bill Gates ka investuar miliona në këto Startup-e të  Silicon Valley gjatë dekadës së fundit.

Bill Gates ka investuar miliona në këto Startup-e të Silicon Valley gjatë dekadës së fundit.

Vijon dita e dytë e protestës/Maturantët: Nuk do ndalemi …
Çermë, Divjakë/ Motra plagos vëllanë me thikë
Pezullohet nga detyra shefi i ‘OFL’, nxori sekretin hetimor

GRAIL
Grail, një startup që synon zbulimin e kancerit kur është ende i shërueshëm. Grail u financua ne 2016 nga kompania e saj meme (illumine) dhe një grup investitorësh të profilit të lartë,përfshirë Gates,Jeff Bezos dhe Geoogle Ventures. Seria A e investimeve arriti në 100 milionë dollarë. Deri më tash Grail ka rritur 1.2 miliardë dollarë investime.

ETAGEN
Etagen,një startup për zhvillimin e gjeneratorëve të energjisë me efikasitet të lartë. Në vitin 2012 CEO Shannon Miller i tha MIT Tech Review se motored Etagen përdorin mesatarisht 25% më pak karburant (si gaz natyror ose naftë) sesa gjeneratorët tradicionale me gaz. Bill Gates dhe të tjerët investuan 83 milionë dollarë në një raundfinancimi të Serisë C në fillim të vitit 2018.

CHANGE.ORG
Me mbi 150 milionë përdorues në 196 vende,Change.org është një vend popullor ku njerzit mund të fillojnë peticione për kauza të veçanta .Në një vend financimi të serisë C nme 2014 ,Change.org mori 30milionë nga Gates dhe të tjerë. Kompania ka rritur 83 milionë dollarë deri me sot.

VVARENTEC
Varentec ,një startup për zhvillimin e produkteve që ndihmojnë sistemet e rrjetit elektrik në mbarë qytetin të punojnë në mënyrë me efikase. Gates mori pjesë në dy raunde të veçanta të financimit në vitin 2014 dhe 2015. Deri më sot ,kompania ka tërhequr 41.9 milionë dollarë në capital investees.

MEMPHIS MEATS
Memphis Meats ,startup i cili zhvillon mish pule dhe vici nga qelizat e kafshëve në një laborator . Në vend që të mbështetet në përbërës me bazë bimore , kompania po punon për të prodhuar mish nga qelizat e kafshëve në një laborator. Në vitin 2017 ,Gates mori pjesë në një raund financimi prej 17 milione dollarësh.

COMMENTS

WORDPRESS: 0