Belgjika/ 4 ditë punë në javë më shumë efikasitet

Belgjika/ 4 ditë punë në javë më shumë efikasitet

Gjatë transportimit për në spital, 19-vjeçarja me Covid përjeton tmerrin brenda në ambulancë, ja pamjet filmike
Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve: Njihni historinë, domethënien dhe rëndësinë e 1 Majit
Egjipt/ Zbulohet statuja 3 mijë vjeçare e Ramses 2

Belgjika është një nga vendet e para në botë që eshtë duke miratuar planin e saj të punës në 4 ditë të javës.
Sipas zëdhënësit të ekonomisë belge puna me 4 ditë në javë pritet të rrisë më shumë efikasitetin gjatë punës dhe të reduktojë stresin e punonjësve.
Punëtorëve do t’u rritet orari i qëndrimit në punë në mënyrë që t’i shtohet një ditë pushim.
 Jo të gjithë e kanë përkrahur këtë propozim. Sindikata socialiste e punëtorëve është kundër kësaj ideje, duke thënë se, mbi  të gjitha, qëllimi duhet të jetë që punëtorët me orar të plotë të kenë më pak orë pune në javë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0