Belësh: Kushte të mjerueshme në qendrën spitalore

Belësh: Kushte të mjerueshme në qendrën spitalore

Makina përplas motorin/ Ndërron jetë 15 vjeçari në Belsh, në gjendje të rëndë bashkëmoshatari
Belësh: Kushte të mjerueshme në qendrën spitalore
Belësh Elbasan/Banorët bileta e autobusit e shtrenjtë

Për njerëzit primarja është shëndeti . Që të jetosh i shëndetshëm duhet të plotësohen të gjitha kushtet. Banorët e Belshit hasin probleme me  qëndrën spitalore .

Spitali nuk i plotëson kushtet që duhen për një të sëmurë . Gjendja është skandaloze  duke filluar nga urgjenca pajisjet,  krevatët dhe ambienti janë në gjëndjë të mjerueshme .

Organet shtetërore duhet të marrin masa për rregullimin e  spitalit , për ambulancën që të funksionojë  sa më mirë që edhe  njërëzit të jenë të siguruar. Gjëndja e  spitalit nuk është i vetmi shqëtësim për banorët e qytetit.

Një shqetësim tjetër është  edhe fakti që në spital nuk ka furnizime  me ilaçe dhe , të sëmurët detyrohen të shkojnë në farmacinë  më të afërt për të blerë serum  dhe medikamentet e  tjera të nevojshme.  Nga këto kushte disa banorë  detyrohen të shkojnë  në Elbasan për shërbime sa më të mira. Por as kjo nuk është  një zgjidhje për këto banorë.

 

Nga Kledisa Cani

COMMENTS

WORDPRESS: 0