Belësh Elbasan/Banorët bileta e autobusit e shtrenjtë

Belësh Elbasan/Banorët bileta e autobusit e shtrenjtë

Situatë alarmante: Në Shamoll Korçë 8 km për të siguruar ujë
INSTAT/ 1 në 2 gra shqiptare ka përjetuar një lloj dhune në jetë
Portali i Universitetit Tiranë prej 1 viti jashtë funksionit: Ja apeli i studentëve

Nje shqetesim mjaft problematik pothuasje per te gjithe banoret e fshatrave Deshiran Kajan Dragot Gjolene eshte bileta qe ato paguajne per te shkuar ne Belsh . Keta banore paguajne 100 leke te vjetra per te shkuar drejt Belshit.

Per banoret ky cmim eshte paksa i larte pasi distanca e fshatrave nga Belshi nuk eshte shume e madhe. Per te shkuar nga Belshi ne Elbasan pershkohet nje rruge prej 30,6 km dhe me furgonat e linjes kjo rruge pershkohet per afro 40 min dhe bileta ka po te njejtin cmim me bileten qe paguajne banoret e fshatrave te permendur me lart.

Nese nje banor i ketyre zonave deshiron te shkoje ne Elbasan ka dy zgjedhje: ose te nisen nga fshati i tij per ne Elbasan pa bere asnje ndalese dhe paguan 150 leke, ose te ndaloje ne Belsh dhe me pas te niset per ne Elbasan duke paguar keshtu 200 leke.

Kjo eshte nje padrejtesi per banoret dhe disa prej tyre stepen per te udhetuar pasi jo te gjithe kane mundesi te paguajne rruget me keto cmime. Gjithçka rëndon në xhepat e këtyre banorëve dhe ndaj kërkohet që organet kompetente të ushtrojnë funksionet që kanë për ndaluar abuzimet nëse ato konstatohen.

 

Nga Marsida Dunga

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0