Banorët e zonës së Lumit Gjadër peticion bashkisë

Banorët e zonës së Lumit Gjadër peticion bashkisë

Varfëria dhe problemet mendore, e bëjnë këtë familje të luftojë gjithnjë e më pak kundrejt kësaj drame njerëzore…
Rudina Hajdari tregon momentet e fundit me të atin një orë para se të ekzekutohej: Një makinë i preu rrugën…
Sarandë/ Punëtorët e pastrimit në grevë, rrugët mbushen me papastërti

Banorët e zonës së lumit Gjadër i drejtohen me peticion bashkisë së Vaut të Dejës për të marrë masa për ngritjen e një dige. Sipas tyre prejt viti 2003 shtrati i lumit është rritur me 2m dhe me ardhjen e muajve të vjeshtës dhe dimrit do të rrezikoi këto familje nëse nuk merren masa. Ata shprehen se, çdo vit lumi na prish të mbjellat dhe na rrezikon jetën pasi prurjet e ujit janë të mëdha për shkak të shirave, por asnjëherë nuk janë marrë masa nga bashkia pasi sipas tyre duhet të investohet nga qeveria qendrore.

COMMENTS

WORDPRESS: 0